Home Lifestyle Dankzij deze tips ziet je huis er spic en span uit tijdens...

Dankzij deze tips ziet je huis er spic en span uit tijdens je lenteschoonmaak

Wist je bijvoorbeeld al dat een ui in je water helpt tegen vetvlekken op je ramen?

lenteschoonmaak
© Shutterstock

Nu het warme weer eindelijk voor de deur staat, vallen die strepen op je keukenvloer en die vlekken op je ramen extra hard op. Hoog tijd voor de lenteschoonmaak! Met deze tips van Partena Hulp in huis ziet je huis er in no time proper en fris uit.

Heb jij je al gewaagd aan je jaarlijkse lenteschoonmaak, maar ben je nog niet tevreden met het eindresultaat? Of liggen je poetsproducten al klaar, maar weet je niet hoe je moet beginnen? No worries, want dankzij deze vijf tips van Partena Hulp in huis verdwijnen alle strepen en vlekken als sneeuw voor de zon.

1

Glanzende vloer zonder strepen

Je herkent het vast en zeker wel: net wanneer je de hele keukenvloer hebt gedweild, zie je hier en daar nog vervelende strepen. Dat kan je makkelijk vermijden met een droge dweil. Als je na het ‘nat dweilen’ de vloer nog eens droog maakt met een andere dweil, is de kans op strepen veel minder.

2

Tapijt zonder vlekken

First things first. Begin met het stofzuigen van je tapijt. Op die manier is het oppervlakkige vuil al weg en kan je overgaan naar het grotere werk. De vlekken kan je het best bestrijden met een schuursponsje, water en afwasmiddel. Hangt er nog schuim aan je tapijt? Maak dan nog een mengsel van water en azijn.

3

Propere microgolf

Een microgolf ziet er al snel enorm vuil uit, maar dat probleem is snel van de baan dankzij een kop water. Als je die opwarmt, ontstaat er stoom, en die weekt al het vuil los. Nadien ga je met een vaatdoek over de vuile plekken, en klaar is Kees.

4

Ramen zonder vetvlekken

Spot je nog vaak vetvlekken na het wassen van je ramen? En gebruik je al azijn of afwasmiddel in je water? Stop dan ook eens een ui in je water. Wedden dat het helpt?

5

Bye bye, kalkaanslag

Om je kranen, tegels of douchekop te ontkalken, gebruik je het best schoonmaakazijn. Je kan die mengen met water, maar dat hoeft niet. Om een optimaal resultaat te krijgen, laat je de onderdelen het best een nachtje weken in azijn.

Clean Up GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.