https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Daarom wil Herman Brusselmans geen jurylid meer zijn in ‘De Slimste Mens’

Daarom wil Herman Brusselmans geen jurylid meer zijn in ‘De Slimste Mens’

De makers hebben hem bijna gesmeekt om terug te komen, maar Herman gaf niet toe.

Herman Brusselmans
© VIER

Toen vorige week de vaste juryleden van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ werden voorgesteld, viel op dat ancien Herman Brusselmans er dit jaar niet bij is. Brusselmans werd echter niet aan de kant geschoven, maar koos er zelf voor niet in de jury te zetelen in het vijftiende seizoen. In TV Familie vertelt hij waarom.

Beu

Nadat hij in 2014, 2015 en 2016 in de vaste jury zetelde, verwachtte iedereen dat de naam van auteur Herman Brusselmans ook in het lijstje van dit jaar zou voorkomen. Wanneer vorige week bleek dat dat niet het geval was, vroegen sommigen zich af of VIER de – volgens velen foute – beslissing had genomen de grofgebekte Brusselmans niet meer te vragen. Niets is minder waar, want in TV Familie staat nu te lezen dat de makers Herman bijna smeekten om terug te komen, maar dat hij niet toegaf.

Ik doe al drie jaar mee, hè. Tijd voor een nieuw gezicht.

‘Ik heb schrik dat de mensen mij beu zullen worden als ik terug zo dikwijls in ‘De Slimste Mens’ opduik’, vertelt Brusselmans.’Da’s ook de reden waarom ik dit jaar in eerste instantie had afgezegd. Ik dacht dat de mensen iets hadden van: we hebben het nu wel gezien met Herman. Ik doe ook al drie jaar mee, hé. Tijd voor een nieuw gezicht.’ Uiteindelijk deed de auteur wel nog een toegeving: hij zal een paar keer als gastjurylid te zien zijn.

De anders zo kritische Brusselmans zegt bovendien blij te zijn met z’n ‘vervanger’ in de jury, Sam Gooris. ‘Sam is echt de max! Wat hij ook doet, het is elke keer supergoed. Hij slaat er ook altijd van alles uit, hé. Sams humor is spontaner dan de mijne en zijn plezant accent is een enorme troef. Ja, geloof mij: Sam gaat dat ongelooflijk goed doen’, vertelt hij in TV Familie. Zoveel positiviteit uit de mond van Herman Brusselmans: de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Meer ‘De Slimste Mens’: