Home celebs Erik Van Looy krijgt Bartel Van Riet eindelijk in z’n quiz, maar...

Erik Van Looy krijgt Bartel Van Riet eindelijk in z’n quiz, maar hij moet hem een wederdienst bewijzen

'Ik heb nu al schrik.'

Vanochtend werden alle kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ bekendgemaakt. Onder hen ook Bartel Van Riet, de televisiepresentator die al meermaals weigerde, aldus Erik Van Looy in Dag Allemaal. Dit jaar wou hij plots wel meedoen, maar er zat een addertje onder het gras.

Bartel in het Wild

Erik Van Looy is een volhouder, zo is al vaker gebleken. Verschillende kandidaten kreeg hij uiteindelijk in z’n rode zetels door hen te blijven bellen met de vraag of ze écht niet wilden meedoen met ‘De Slimste Mens’. Zo ook de pasgetrouwde Bartel Van Riet.

‘Bartel vraag ik al erg lang. Hij zei me steeds dat hij zichzelf geen goede quizzer vindt’, vertelt Erik deze week in Dag Allemaal. Maar plots veranderde er iets. ‘Bon, ik belde hem dit jaar opnieuw op, en ineens wou hij wél meedoen aan een test. Dat ging erg goed en even later liet hij me weten dat hij mee wou spelen. Ik vond dat raar.’ En terecht, want een week later kwam de aap uit de mouw. Erik kreeg op zijn beurt een telefoontje, met de vraag of hij wilde meedoen aan ‘Bartel in het Wild’. In dat programma leert Bartel drie BV-duo’s 72 uur lang te overleven in de natuur. ‘Ja, dan kon ik op mijn beurt natuurlijk niet weigeren’, lacht de DSMTW-presentator.

Ik hou echt niet van de wildernis.

Al stemde Erik niet met volle goesting in. ‘Ik hou echt niet van de wildernis. Ik heb in mijn leven één keer gekampeerd en zelfs dat is toen mislukt. Ik heb nu al schrik’, geeft Erik toe. Een ongemakkelijke Erik Van Looy in een tent in de bossen: wij kijken sowieso.

Lees ook: