Home Lifestyle Food SANTÉ: 6 winterse cocktails met gin om alvast in de feeststemming te...

SANTÉ: 6 winterse cocktails met gin om alvast in de feeststemming te komen

Nog vijf weken tot Kerstmis! 🍸

cocktails met gin
© Hendrick's Gin

Citroen, sinaasappel, komkommer en appel zijn smaken die zich perfect lenen tot het maken van feestelijke cocktails met gin. Wedden dat deze zes winterse recepten op basis van gin je al helemaal in kerststemming brengen?

1 / 6
Rabarber sour
Hendrick’s French 75
Wortelgin met rodebietenhummus
Hendrick’s Hot Spiced Apple
Veenbessencocktail met rode bessen en sinaasappel
Hendrick’s Orchard Collins
Rabarber sour
Rabarber sour

Wat heb je nodig? 

– 200 ml gin

– citroensap (van 2 citroenen)

– 4 plakjes citroen

– munt

– 200 ml siroop (rabarber)

– ijsblokjes

Voor de rabarbersiroop

– 500 g rabarber (in grove stukken)

– 6 el suiker

– 250 ml water

– 3 plakjes gember

Hoe maak je het?

1. Snij de rabarber in stukken en breng samen met de suiker, het water en de gember aan de kook. Laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen. Giet door een zeef en laat afkoelen.

2. Shake voor de cocktail de siroop met het citroensap, de gin en wat ijsblokjes in een cocktailshaker. Vul de glazen met extra ijs en giet er de cocktail in. Werk af met een plakje citroen en een takje munt.

Hendrick’s French 75
Hendrick’s French 75

Wat heb je nodig?

– 30 ml Hendrick’s Gin

– 10 ml suikersiroop

– 10 ml citroensap

– Werk af met champagne

Hoe maak je het?

1. Meng de gin, de suiker en het citroensap in een shaker.

2. Voeg ijs toe, schud goed en giet de cocktail in een champagneglas.

3. Werk af met de bubbels.

Wortelgin met rodebietenhummus
Wortelgin met rodebietenhummus

Wat heb je nodig? 

– 500 ml wortelsap

– 60 ml limoensap

– 2 wortelen

– 200 ml gin

– 2 tl geraspte gember

– 4 takjes rozemarijn

– 500 ml gemberbier

Voor de bietenhummus

– 2 voorgekookte rode bieten

– 1 teentje knoflook

– 2 el tahinpasta

– scheutje olijfolie

– 400 g kikkererwten (gespoeld en uitgelekt)

– citroensap (van een halve citroen)

– 1/2 tl komijnpoeder

– peper en zout

Voor de afwerking

– 4 el Griekse yoghurt

– 25 g walnoten

– waterkers

Hoe maak je het?

1. Schraap de wortelen en halveer ze in de lengte. Meng alle ingrediënten voor de cocktail, behalve het ijs en de wortelen, in een grote bokaal. Zet 15 minuten koel weg. Vul vier longdrink glazen met ijs, schenk er de cocktail in en garneer met een wortelstengel en een takje rozemarijn.

2. Mix alle ingrediënten voor de hummus in een blender tot een gladde pasta. Voeg extra olijfolie toe als de hummus te dik is, breng op smaak met peper en zout.

3. Schep de hummus in een kom. Werk met een toefje yoghurt, grof gehakte walnoten en waterkers. Druppel er nog wat olijfolie over.

Hendrick’s Hot Spiced Apple
Hendrick’s Hot Spiced Apple

Wat heb je nodig?

– 150 ml Hendrick’s Gin

– 750 ml kruidig appelsap

– 2 kruidnagels

– 2 gemalen kardemoms

– 2 steranijsjes

– Jeneverbessen

– Sinaasappelschil

Hoe maak je het?

1. Laat het appelsap samen met de kruiden zachtjes trekken.

2. Serveer met Hendrick’s Gin in een mok of tasje thee en versier met 3 appelschijfjes en een snuifje nootmuskaat.

Veenbessencocktail met rode bessen en sinaasappel
Veenbessencocktail met rode bessen en sinaasappel

Wat heb je nodig? 

– 1 kl veenbessen (verse)

– 20 ml gin

– 10 ml rode bessensap

– 2 sinaasappelen

– 20 ml triple sec

– tonic

– 20 ml veenbessensap

– ijsblokjes

Hoe maak je het?

1. Spoel de sinaasappelen en rasp van 1 sinaasappel de schil. Pers de sinaasappelen tot je 10 ml sap hebt.

2. Schenk de gin, de triple sec en het veenbessen- en rode bessensap samen met enkele ijsblokjes in een cocktailshaker. Schud alles goed door elkaar en giet het door een barzeef in een cocktailglas.

3. Leg 3 ijsblokjes in het glas, vul het drankje aan met tonic en het versgeperste sinaasappelsap. Strooi wat sinaasappelschil over de cocktail en werk af met verse veenbessen.

Hendrick’s Orchard Collins
Hendrick’s Orchard Collins

Wat heb je nodig?

– 50 ml Hendrick’s Gin

– 25 ml citroensap

– 25 ml cider

– Vul bij met gemberbier

– 3 appelschijfjes

– Roosje van komkommer

Hoe maak je het?

1. Mix alle ingrediënten in een rond glas gevuld met ijs.

2. Roer lichtjes en serveer.

3. Versier met een roosje van komkommer en 3 appelschijfjes.

Nog meer leesvoer om alvast in de kerstsfeer te komen: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.