Home Lifestyle De hitserie ‘Chernobyl’ schrijft geschiedenis tijdens de BAFTA Television Awards

De hitserie ‘Chernobyl’ schrijft geschiedenis tijdens de BAFTA Television Awards

Nog maar eens een bewijs dat het een van de beste series aller tijden is. Kijken die handel!

© HBO

Dé serie die ons vorig jaar helemaal in haar greep nam? Het beklijvende en waargebeurde ‘Chernobyl’. De HBO-miniserie stond in een mum van tijd in IMDb’s top 3 van beste series aller tijden en kreeg niets dan lovende kritieken. Een must-see, dus! Nog niet helemaal overtuigd? De serie sleepte afgelopen nacht tijdens de prijsuitreiking van de BAFTA TV Awards maar liefst 9 (!) beeldjes in de wacht.

We zijn het er unaniem over eens: ‘Chernobyl’ móét je gewoon gezien hebben. Niet alleen om je geschiedeniskennis bij te schaven, maar ook om de verbluffende acteerprestaties en het schitterende camerawerk met eigen ogen te kunnen aanschouwen én om je vanuit je luie zetel in de Sovjet-Unie te wanen. De reeks brengt afschuwelijke details van de kernramp aan het licht die je elke aflevering opnieuw met verstomming slagen. Zo kom je te weten hoe de nucleaire ramp kon gebeuren, wie de échte schuldigen zijn, hoe de politici ermee omgingen, welk effect het had op de (omwonende) mensen en hoe de wereld eigenlijk in zijn geheel een beetje veranderde na de ramp in 1986.

Valery Legasov

En wij zijn heus niet enigen bij wie de serie in de smaak viel, want ‘Chernobyl’ sleepte afgelopen nacht tijdens de (virtuele) prijsuitreiking van de BAFTA Television Awards maar liefst 9 beeldjes in de wacht en schrijft zo maar even geschiedenis. Nog nooit eerder werden er zo veel beeldjes door dezelfde reeks gekaapt. De HBO-serie was dus de grote winnaar van de avond en bewijst zo nog maar eens dat ze een van de beste series aller tijden is. Jared Harris mocht voor zijn schitterende vertolking van de wetenschapper Valery Legasov de BAFTA voor ‘Beste Acteur’ in ontvangst nemen en ook regisseur Johan Renck en kostuumdesigner Odile Dicks-Mireaux kaapten elk een prijs weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maar ‘Chernobyl’ was uiteraard niet de enige winnaar van de avond. Zo mocht Glenda Jackson, Maud Horsham in de film ‘Elisabeth Is Missing’, een BAFTA voor ‘Beste Actrice’ in ontvangst nemen en kreeg  Naomi Ackie, Bonnie in ‘The End of the Fucking World‘, het beeldje voor ‘Beste Vrouwelijke Bijrol’. De Netflixserie sleepte trouwens de prijs voor ‘Beste Dramaserie’ in de wacht. Opvallend: Idris Elba kreeg dan weer de hoogste onderscheiding: de ‘Special Award’, en dat omdat hij zich enorm hard inzet om meer diversiteit op onze televisie te krijgen.

‘Chernobyl’ telt 5 afleveringen. Je kan de volledige miniserie bekijken op Telenet Play.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.