Home Deco HANDIG: met deze 5 tips blijft je boeket bloemen langer vers

HANDIG: met deze 5 tips blijft je boeket bloemen langer vers

Instant happiness!

Ook zo’n prachtige bos gekregen van je partner? Dan wil je daar toch zo lang mogelijk van genieten, niet? Het zou zonde zijn als je bloemen snel zouden verwelken, en daarom verzamelden wij de 5 beste tips om de bloemen langer te bewaren.

1. Zet de bloemen in handwarm water

Vul je vaas voor een derde met vers, handwarm water uit de kraan. Let op: te koud water verhoogt de bacteriegroei en te warm water doet de stelen verkrampen.

2. Voeg de bloemvoeding toe

Vergeet ook zeker het zakje bloemvoeding niet toe te voegen! Dit wordt meestal bevestigd aan de verpakking van je boeket. Is de bloemist het zakje vergeten of heb je het per ongeluk weggegooid? Voeg dan een scheutje frisdrank toe. De suikers die deze bevat hebben hetzelfde effect op je bloemen als de bloemvoeding.

3. Snijd de stelen juist af

Voor je de bloemen in het water zet is het belangrijk om de stelen wat te knippen. Verwijder eerst de onderste blaadjes zodat deze zeker niet in het water kunnen hangen. Snij daarna ongeveer 1 cm van de steel af, maar doe het strak en schoon. Hak, trek of draai de steel niet! Takken in je boeket? Snij deze dan best schuin af, liefst in een hoek van 45 graden.

4. Kies een goede plek uit

De plek waar je jouw boeket in je huis plaatst is van levensbelang voor de bloemen. Voorzie een open plek, waar de bloemen genoeg plaats hebben om te schitteren. Vermijd te zonnige plekken, zet ze niet te dicht bij een fruitmand en vermijd tocht of sigarettenlucht. Deze zijn namelijk allemaal nefast voor de levensduur van jouw bloemen.

5. Vervang het water

Verse bloemen verdienen vers water. Ververs dit dus om de paar dagen, zodra het er troebel uit begint te zien.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.