Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Rocketmann Team, Kasia Palitava & Tiia Pakk via Pexels

Hoe groener, hoe beter!

TREND ALERT: dit worden dé plantentrends van 2022

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Oké, we hadden in 2021 onze planten misschien iets meer water en liefde moeten geven, maar dat wil niet zeggen dat we dit jaar geen tweede kans krijgen om te bewijzen dat we wel degelijk een bezorgde plant mom kunnen zijn. Om dat aan te tonen, kan je de hippe plantentrends van 2022 in huis halen!

Een koffiebar, appartement of kot zonder plantjes is anno 2022 een heel klein beetje not done. Groene vriendjes zijn hipper dan ooit en al zeker als je de plantentrends op de voet volgt. Weet jij al welke plantjes je dit jaar aan je verzameling wil toevoegen? Wat dacht je van deze trends?

Varens om mee te zijn met de laatste decotrend

Al van een grandmillennialdecor gehoord? Wel, het wordt volgens trendwatchers dé decotrend van 2022. Minimalistische en Scandinavische interieurs maken plaats voor nostalgie, traditie en kunstzinnige decostukken die je kan vinden op de zolder van je oma. Let op, want hier geldt niet ‘hoe stoffiger, hoe beter’. Integendeel: grandmillennial staat voor stijlvolle interieurs à la ‘Bridgerton’. Een tikkeltje over the top, maar zonder te overdrijven. Wil je je zelf aan de trend wagen, dan kan ook een varen niet ontbreken. Ze zijn terug van weggeweest en voorzien je interieur in no time van een beetje bommavibes. Bonus: ze zijn makkelijk te onderhouden én huisdiervriendelijk.

© Grovemade via Unsplash

Een fiscus als eyecatcher

Ficussen hebben een ietwat ongelukkige reputatie: in de jaren 90 waren ze dé go-to plant om een sombere kantoorruimte op te smukken, waardoor ze lange tijd als een saaie plant werden beschouwd. Máár niet in 2022, want ook de fiscus maakt een heuse comeback. De laatste jaren was hij vooral onder kotstudenten immens populair (lees: hij is makkelijk te onderhouden), maar nu verschijnt de plant ook steeds vaker in decobladen. Vooral de ficus umbellata en ficus benjamina zullen met hun weelderige bladeren en sierlijke vorm volgens verschillende decowebsites aan populariteit winnen en binnenkort in menig huiskamer staan. Opgelet: de plant heeft veel licht nodig, dus zet ‘m op een lichtrijke plaats.

© Max Vakhtbovych via Pexels

Planten als kunstwerk

Je hal, bureauruimte of toilet (want why not?) altijd al met een stukje kunst willen decoreren? Wel, daar hoef je niet meer voor te sparen, want volgens decoblogster Camille Styles zullen planten voortaan dienen als kunstwerk! ‘We kiezen steeds vaker voor opvallende planten om het huis van een beetje kunst te voorzien. We zien dat mensen specifiek op zoek zijn naar grote, volwassen planten die direct indruk maken, zoals een flamingoplant‘, klinkt het.

© Karolina Grabowska via Pexels

Jongere plantjes om voor te zorgen

‘We merken dat steeds meer mensen een plant willen kopen die zich in een jongere levensfase bevindt. Hierdoor kunnen ze meer stadia van de ontwikkeling van de plant ervaren en een meer bevredigende ervaring hebben met het verzorgen van de plant’, vertelt  Justin Hancock, marketing manager bij plantenwebshop Costa Farms, op de blog The Spruce. ‘Mensen willen de plant onder hun hoede nemen en zien groeien.’ Andere voordelen: ze zijn meestal goedkoper, je leert je planten beter verzorgen en het is iets minder pijnlijk als ze uiteindelijk toch doodgaan.

© Dominika Roseclay via Pexels

Planten aan de deur

In 2022 palmen onze planten niet alleen ons interieur, maar ook onze gevel in. Door wat buitenplanten te plaatsen, straalt je woning extra warmte en sfeer uit, tenzij je ze laat verwelken natuurlijk. We zullen dus veel weelderige hangende varens en opvallende plantenbakken voor huisdeuren zien staan. Een trend die wij wel weten te appreciëren en ook zullen volgen!

© Tiia Pakk via Pexels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '