Home Lifestyle Body Door deze nieuwe slaaptrend slaap jij letterlijk zoals een baby

Door deze nieuwe slaaptrend slaap jij letterlijk zoals een baby

Het proberen waard?

slaap

Lig jij ’s avonds ook uren naar het plafond te staren en zie je elk uur op de klok voorbijtikken? Dan kan het misschien helpen om onderstaande slaaptrucjes een keertje te proberen. Op het eerste zicht lijken sommige tips misschien een beetje onconventioneel, maar als ze je richting dromenland sturen, zijn ze het proberen waard, toch?

Een eerste tip is om voor je gaat slapen een flesje – ja, net zoals een baby – te drinken. In een aflevering van het bij ons onbekende programma ‘Vanderpump Rules’ vertelt een vrouw dat ze op een babyfles gevuld met melk en honing zuigt voor ze gaat slapen. De reden? Het zou een kalmerend effect op haar hebben.

ZzzZZzzz

Nog een hype momenteel zijn ‘verzwaarde dekens’. Deze geven je op hun beurt een ingeduffeld gevoel die je stressniveau zullen verminderen. Nog een voordeel? Je slaapkwaliteit verbetert waardoor je uitgerust opstaat.

Verder wordt er ook gebruikt gemaakt van bepaalde geluiden zoals witte ruis om te relaxen. Zo kan je online makkelijk verschillende podcasts terugvinden of enkele playlists op Spotify.

Tips van een expert

Slaapexpert Harvey Karp zweert dan weer bij een techniek die hij “the 5 S’s”genoemd heeft. Als eerste heb je swaddling oftewel goed ingeduffeld onder de lakens gaan liggen. Bij voorkeur op je zij (side) of op je buik (stomach). Daarnaast heb je nog shushing (sussen), swinging (heen en weer wiegen) en sucking (zuigreflex). Dit zijn allemaal technieken die toegepast worden op baby’s, maar waar ook een volwassen variant op gevonden kan worden. Denk maar aan het luisteren naar oceaangeluiden of zachtjes heen en weer bewegen in een hangmat.

Nog enkele laatste tips. Probeer om blauw licht voor het slapengaan te vermijden, drink geen koffie meer laat op de avond en beweeg voldoende.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.