Home Lifestyle ‘Blind Getrouwd’: ‘Ik kom gewoon heel graag thuis bij jou’

‘Blind Getrouwd’: ‘Ik kom gewoon heel graag thuis bij jou’

Op deze aflevering vol spanning, ontroering en emotie zaten we al wekenlang te wachten.

© Joke

In de aflevering van vorige week namen Lenny en Jolien al afscheid van elkaar. Nu is ook voor alle andere koppels hun laatste week samen aangebroken en staat ook hier het beslissingsmoment voor de deur. Bleven de andere duo’s getrouwd na vijf weken of trokken ze de deur na het experiment dicht? We kwamen het vanavond allemaal te weten.

Elke en Tim

Elke en Tim waren zo’n beetje de koplopers van dit seizoen. Alles tussen het koppel zat goed en beetje bij beetje ging het altijd een beetje meer de juiste richting uit. Alleen de zogenaamde vonk ontbrak nog na vijf weken bij Elke. ‘Ik geef echt om wie hij is, maar dat extra sprankeltje is er bij mij voorlopig nog niet’. Kijkend Vlaanderen had alvast het meeste vertrouwen in hen, maar tot op het beslissingsmoment was het niet alleen voor Tim en Elke, maar ook voor iedereen voor de televisie spannend afwachten. ‘Ondanks dat ik ongeveer weet wat er gaat gebeuren, blijft het wel een spannend moment’, aldus Elke.

Ik geef echt om wie hij is, maar die extra spark is er bij mij voorlopig nog niet.

Gelukkig stelt het koppel niet teleur en besluiten de twee om getrouwd te blijven. Ondanks dat de vonken – voorlopig – uitbleven, zijn ze ervan overtuigd dat ze dat dit tikkeltje extra nog wel zullen vinden. ‘Ik weet dat je mij op lange termijn erg gelukkig zou kunnen maken dus daarom wil ik uitzoeken of die gevoelens nog kunnen komen’, sluit Elke haar speech zo mooi af.

Stijn en Joke

Stijn zegt net voor het beslissingsmoment zijn speech nog eens luidop op en doet ons zo een beetje denken aan een nerveuze tiener net voor zijn examen. Nergens voor nodig, want wij hebben minstens vijf keer – inclusief een serieuze krop in de keel – naar zijn mooie woorden voor Joke geluisterd. ‘Ik kom gewoon heel graag thuis bij jou’. Simpel, maar oh zo mooi. Aan de lach van zijn vrouw te zien, denkt zij er net hetzelfde over. Niet veel later beaamt ze dan ook wat Stijn zo prachtig gezegd heeft. ‘”You win some, you lose some” zeggen ze soms over zo’n avontuur. Alleen zijn we niet veel verloren, maar hebben we net veel gewonnen.’

Annelies en Joris

Als het op beslissingen nemen aankomt, zijn de rollen bij Annelies en Joris omgekeerd. Wanneer de twee op restaurant zijn, vertelt Annelies dat zij haar keuze al gemaakt heeft. Haar wederhelft is er op dat moment nog niet uit en zit nog met enkele twijfels. ‘Ik wil er nog altijd iets van maken en hoop dat het nog een mooi vervolg kent’.

En ondanks de hoopvolle woorden van Annelies krijgt hun verhaal dan toch het verwachte einde. ‘Nu zeggen we niet ja op het experiment maar op een persoon en dat is toch wel een heel andere kwestie.’ Op hun weg naar het gemeentehuis klinkt ook het toepasselijke “I keep dancing on my own” uit de luidsprekers.

Nu zeggen we niet ja op het experiment maar op een persoon en dat is toch wel een heel andere kwestie.

Ondanks de twee besluiten om niet met elkaar getrouwd te blijven, gaan ze wel als vrienden uit elkaar. ‘Het experiment heeft mij sowieso veranderd in de positieve zin. Ik heb namelijk geleerd dat het oké is om jezelf open te stellen en je te laten raken’, aldus Joris.

Line en Victor

Last but not least zijn Line en Victor aan de beurt. En ook zij kijken vol spanning uit naar het beslissingsmoment.‘Er zijn nog pro’s en er zijn nog contra’s dus het is wel spannend dat je nu al moet beslissen’, aldus Line. Bij Victor heerst er een andere soort spanning. Zijn keuze is namelijk al gemaakt, maar voor hem is het afwachten wat zijn partner zal zeggen.‘Op dit moment ben ik alleen maar bang dat Line morgen niet verder wil gaan terwijl dit bij mij wel zo is‘.

Gelukkig was die schrik voor niks nodig en zeggen ook Line en Victor niet alleen ja tegen elkaar maar ook tegen hun toekomst samen. ‘Als ik naar je kijk zie ik een vrouw die elke dag belangrijker en belangrijker voor mij is geworden’, zoals Victor zo mooi zegt.

Meer ‘Blind Getrouwd’: