Home Lifestyle ‘Big Brother’-bewoner neemt € 15.000 uit groepspot en verlaat onmiddellijk het huis

‘Big Brother’-bewoner neemt € 15.000 uit groepspot en verlaat onmiddellijk het huis

'Ik heb geen spijt van mijn keuze.'

Big Brother
© Play4

We zagen de bui gisteren al hangen dankzij de livestream van ‘Big Brother’. De bewoners werden voor de moeilijke keuze gezet: € 15.000 uit de groepspot krijgen, maar het huis onmiddellijk moeten verlaten of het spel gewoon doorspelen en hopen op de overwinning. Een bewoner zwichtte voor het mooie aanbod.

Wij houden van een goeie plottwist en dat was gisteren het geval in ‘Big Brother‘. De zeven overblijvende bewoners werden ‘s ochtends een voor een naar de dagboekkamer geroepen waar ze een verleidelijk voorstel voorgeschoteld kregen: vertrek uit het huis en neem 15.000 euro van de groepspot mee. Dat geld klinkt natuurlijk mooi in de oren, zeker voor de deelnemers die vrezen dat ze niet ver meer zullen geraken in het spel. De Nederlandse Matt (20) is daar zo eentje van. Wie de livestream volgt, zag dat hij niet meer terugkeerde naar de groep. In de aflevering van gisterenavond werden onze vermoedens bevestigd: Matt vulde zijn bankrekening stevig aan en is naar huis.

Strategische keuze

‘Heerlijk thuis, met een gigantisch toffe ervaring en € 15.000 in the pocket!’, schrijft hij op zijn Instagrampagina onder een foto van zijn blinkende cheque. ‘Ik wil iedereen bedanken voor de liefde, positiviteit en support tijdens mijn deelname aan “Big Brother”!’ Zijn keuze was strategisch. ‘De kans dat ik donderdag op het nominatiebord zou komen te staan, was heel groot. Ik heb dus geen spijt van mijn keuze. De rest van de bewoners zijn supersterk en ik kijk hard naar hen op. Vandaar ben ik opgelucht dat ik diegene ben die vertrek en de rest nog een kans geef om verder naar de finale te gaan.’

De bewoners hadden na al die weken in het huis iets meer dan 50.000 euro bijeen gespeeld. Zo’n drie weken voor de grote finale blijft er dus na Matts exit zo’n 35.000 euro over. Een bittere pil om te slikken en de rest kon het dan ook amper geloven dat ie vertrokken is. Op sociale media zijn er dan weer heel wat mensen die hetzelfde zouden gedaan hebben als ze in Matts schoenen zouden gestaan hebben. Hij krijgt dus bijzonder veel steun en felicitaties.

Matt zelf kijkt tevreden terug op dit avontuur. ‘Ik ben altijd mezelf gebleven’, aldus Matt. ‘Ik heb beter leren relativeren en durf meer mijn emoties tonen. Ik heb ook geleerd dat ik beter voor mezelf moet zorgen en ik denk dat ik dat met deze keuze zeker heb gedaan (lacht). Ik ga “Big Brother” wel hard missen!’

Lees ook: