Home Lifestyle Sven uit ‘Blind Getrouwd’ verklaart zijn overenthousiaste start: ‘Ik heb verlatingsangst’

Sven uit ‘Blind Getrouwd’ verklaart zijn overenthousiaste start: ‘Ik heb verlatingsangst’

Vooral op de fotoshoot was Sven te veel voor Veerle, maar dat had hij naar eigen zeggen niet door.

‘Blind Getrouwd’-kandidaat Sven verklaart in Dag Allemaal waarom hij zo overweldigend enthousiast aan het experiment begon. Met zijn bijna opdringerige gedrag duwde hij zijn match Veerle van zich weg. ‘Dat is iets wat ik meedraag uit mijn jeugd’, zegt hij.

De huwelijksreis van Sven en Veerle is intussen al maanden geleden, maar momenteel herbeleeft de Antwerpenaar alles op VTM. En dat is niet altijd fijn. De huwelijksfotograaf krijgt heel wat reacties en die zijn niet allemaal positief. Veel kijkers vinden hem te opdringerig. Zijn match Veerle lijkt het met hen eens te zijn. Vooral zijn gedrag tijdens de fotoshoot, toen Sven en Veerle elkaar pas kenden en hij erg aanhankelijk was, vonden de kijkers erover.

In Dag Allemaal verklaart Sven zijn gedrag. Tijdens de fotoshoot had hij niet door dat zijn gedrag Veerle ongemakkelijk maakte. ‘Wat zich daar afspeelde, heeft volgens mij alles te maken met het feit dat ik zelf huwelijksfotograaf ben’, legt hij uit. ‘Ik heb de fotograaf willen geven wat ik weet dat hij op dat moment wil zien: liefde en innige omhelzingen. En dan heeft m’n enthousiasme het overgenomen, denk ik.’ Veerle heeft dat ongemakkelijk moment lang met zich meegedragen. ‘Voor mij was het een kusje, meer niet’, zegt Sven. ‘Jammer genoeg heeft zij dat moeilijk achter zich kunnen laten.’

© VTM

Verlatingsangst

Volgens Sven is er een duidelijke oorzaak voor zijn gedrag in het begin van het experiment. Hij kampt met verlatingsangst. ‘Dat is iets wat ik meedraag uit mijn jeugd. Ik heb thuis nooit gezien wat echte liefde is’, zegt hij. ‘Daardoor ben ik onzeker geworden en kan ik moeilijk omgaan met afwijzing.’ Sven zegt dat hij dat nog niet lang weet over zichzelf, maar dat hij de laatste tijd hard aan zichzelf heeft gewerkt en zo tot die analyse is gekomen.

De oudste ‘Blind Getrouwd’-kandidaat vindt echter dat hij niet alle verantwoordelijkheid draagt voor de moeilijke start van het huwelijk. Volgens hem smeet Veerle de handdoek snel in de ring. ‘Naar het einde van de reis had ik het gevoel dat het voor haar een uitgemaakte zaak was. Dat is pijnlijk om mee te maken.’ Terwijl Sven hun huwelijk wel nog een kans wil geven na de reis. ‘Ik heb mij met mijn volle engagement ingeschreven, en dat wil ik verderzetten. Ik wil vechten voor mijn huwelijk. Maar ik ben niet zeker of Veerle er nog voor open zal staan.’ Dat zien we zondag.

Lees ook: