Home Lifestyle 5 tips om je beste vriendin te steunen na een relatiebreuk

5 tips om je beste vriendin te steunen na een relatiebreuk

Je steunt haar in goede en kwade dagen, toch?

Relatiebreuk beste vriendin
© Getty

Het is vrijdagavond en je krijgt een telefoontje van je beste vriendin: haar lief heeft een punt gezet achter hun relatie. Wat nu? Jij bent haar rots in de branding en je wil er nu meer dan ooit voor haar zijn. Hoe pak je het verwerken van die breuk, naast de doos zakdoekjes aangeven, op de juiste manier aan? Wij geven raad!

Je kent je beste vriendin al eeuwen en steunt haar dan ook door dik en dun. Toch is het geen evidentie om haar op een gepaste en zorgzame manier te steunen na haar relatiebreuk. Je wil haar niet kwetsen, maar hoopt wel dat ze niet bij de pakken blijft zitten. Met deze vijf tips help jij haar die relatiebreuk in 1,2,3 te vergeten.

1. Zet die doos zakdoekjes klaar

Was je vriendin heel close met haar lief en zag ze de breuk echt niet aankomen? Dan haal je maar beter enkele dozen zakdoekjes in huis. Laat haar uithuilen en probeer naar haar verhaal te luisteren zonder daar een hoop commentaar aan toe te voegen. Het laatste wat ze kan gebruiken is iemand die er ‘zie je wel’ of ‘ander en beter’ uitflapt. Leg jullie smartphones aan de kant en kijk samen naar een cheesy romcom met een grote pot ijs. Zo kan ze zich even helemaal laten gaan, voordat ze zich herpakt.

2. Wees geduldig en laat haar depri zijn

Bereid je voor op een wel heel deprimerende periode. Net nu je dacht dat de random huilbuien van de baan waren, begint ze te snikken bij alles wat haar aan haar ex-lief doet denken. Wees geduldig en probeer haar stap voor stap uit haar veilige cocon te halen. Push haar niet te hard en kijk vanaf de zijlijn toe hoe ze zich op haar eigen houtje door deze moeilijke periode probeert te sleuren. Grijp pas in als je merkt dat het echt de verkeerde kant opgaat.

3. Druk haar met de neus op de feiten

Oei, je vriendin heeft, ondanks je raad om dat niet te doen, opnieuw contact opgenomen met haar ex. Ze laat je fier weten dat ze de ruzie met hem heeft uitgepraat. Ze heeft weer een sprankeltje hoop en denkt er zelfs aan om haar ex een tweede kans te geven. Tijd om in te grijpen! Je moet haar duidelijk maken dat haar relatie over en uit is en dat ze geen moeite moet steken in iemand die haar ongelukkig maakt. Dat kan voor haar misschien even heel hard aankomen, maar het is belangrijk dat je haar met de neus op de feiten drukt, zodat ze geen tweede keer gekwetst kan worden.

4. Stel haar voor aan nieuwe mensen

Overal waar jullie gaan, is er wel iemand die je vriendin aan haar ex doet terugdenken. Breng haar daarom in contact met nieuwe mensen, zodat ze met een schone lei kan beginnen en van het vrijgezellenleven kan proeven. Ga samen met haar op zoek naar een hobby die haar helpt om haar slechte gedachten tegen te gaan en woede te uiten. Zo kunnen jullie samen gaan boksen of eens gaan springen in het trampolinepark.

5. Geef haar een schouderklopje

Je vriendin lijkt zich stilletjes aan beter te voelen én heeft zelfs al contact met andere mannen. Je ziet haar steeds vaker lachen en wil dat graag zo houden. Moedig haar daarom aan om op het rechte pad te blijven en vergeet haar zeker geen schouderklopje te geven. Hoewel ze zich beter lijkt te voelen, kan ze een complimentje nog steeds goed gebruiken.

Lees ook: