Home Lifestyle Body Met deze 4 tips krijg jij meer zelfvertrouwen

Met deze 4 tips krijg jij meer zelfvertrouwen

3. Durf trots te zijn.

Jonge vrouw met zelfvertrouwen
© Baylee Gramling via Unsplash
Denk jij ook soms dat iedereen rondom je blaakt van het zelfvertrouwen, behalve jij? Geef je zelfvertrouwen een boost met deze tips.

Stop met negatief te zijn

Het is normaal dat je af en toe een off day hebt, maar je hoeft dat jezelf echt niet nog eens extra in te peperen. Als je alles dat er fout gaat aan jezelf toeschrijft, zorgt dat ervoor dat je zelfvertrouwen een deuk krijgt. Probeer op een slecht moment dus te denken: ‘Da’s jammer, maar het kan iedereen overkomen’.

Zoek waar je talent ligt

Als je nog geen hobby hebt, is het misschien tijd om er eentje te zoeken. Je zal je automatisch beter in je vel voelen als je kan bezig zijn met iets wat je graag doet en waar je goed in bent, maakt niet uit wat! Van tennissen over pottenbakken tot origami, alles kan zolang jij je er maar goed bij voelt.

Durf trots te zijn

Wij vrouwen durven al snel onze successen aan anderen toe te schrijven. We zijn bang dat anderen denken dat we aan het stoefen zijn, of dat we onszelf ‘te goed vinden’. Stop daar nu onmiddellijk mee! Wees trots op wat je allemaal al hebt bereikt. Echt niemand zal je er vies voor bekijken.

Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Ja, er is waarschijnlijk wel iemand die beter kan dansen, of die volgens jouw een beter figuur heeft. Maar kunnen zij net zo goed als jij toneelspelen? Of koken? Jezelf met anderen vergelijken heeft geen enkel nut. Het is cliché – we know – maar iedereen is uniek en heeft zijn eigen talenten. Pas als je je jezelf daarvan hebt overtuigd, zal je je beter in je vel voelen en dus meer zelfvertrouwen uitstralen.

Lees ook: