Home Lifestyle We weten eindelijk wie Ruby Rose zal vervangen in ‘Batwoman’

We weten eindelijk wie Ruby Rose zal vervangen in ‘Batwoman’

'Ik ben buitengewoon trots op het feit dat ik de eerste zwarte actrice ben die de iconische rol van Batwoman op zich mag nemen.'

© Getty

Eind mei raakte bekend dat de ‘Orange Is the New Black’-actrice Ruby Rose (34)  de rol van Batwoman in de gelijknamige reeks van CW niet langer op zich zou nemen. Er werd toen aangekondigd dat de makers wel een vervolg aan de serie wilden breien, maar een nieuwe hoofdrolspeelster hadden ze nog niet. Tot nu, want we weten eindelijk wie in de voetsporen van Ruby Rose zal treden.

Ondanks dat Ruby Rose door de fans van de DC-reeks op handen werd gedragen, besloot ze eerder dit jaar om het na één seizoen voor bekeken te houden. ‘Ik heb de extreem moeilijke beslissing genomen om volgend seizoen niet terug te keren naar “Batwoman”‘, liet ze toen geheel onverwachts weten. ‘Ik heb er lang over gepiekerd, want ik heb erg veel respect voor de cast, crew en iedereen die zowel in Vancouver als in Los Angeles aan de show werkt.’

Lesbische superheldin

Waarom Rose de rol van Batwoman niet langer op zich wilde nemen, is niet geweten. Het is wel geen geheim dat de actrice meermaals in het ziekenhuis belandde tijdens de opnames, omdat ze regelmatig gevaarlijke stunts moest uitvoeren. En dat met catastrofale gevolgen, want ze vertelde onlangs dat ze na een misgelopen act bijna volledig verlamd raakte. Rose maakte met haar debuut als Batwoman heel wat furore, want ‘Batwoman’ is de eerste superheldenreeks waarin het hoofdpersonage openlijk lesbisch is.

Daarom ging CW op zoek naar een nieuwe actrice die opkomt voor de LGBTQ+-gemeenschap, en die hebben ze nu gevonden. Het is de 33-jarige Javicia Leslie die in het tweede seizoen van de reeks Batwoman speelt. Leslie heeft al een aantal kleine rollen op haar naam staan, maar zal nu in de huid kruipen van de bekende superheldin. ‘Ik ben buitengewoon trots op het feit dat ik de eerste zwarte actrice ben die de iconische rol van Batwoman op zich zal nemen. En als biseksuele vrouw voel ik me vereerd om deel te nemen aan het revolutionaire programma dat een echte steun is voor de LGBTQ+ -gemeenschap’, liet ze in een interview met Deadline weten. De eerste afleveringen met Leslie in de hoofdrol worden pas volgend jaar verwacht, maar wij kijken er nu al naar uit om haar aan het werk te zien!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.