Home Lifestyle Bart Peeters en Nora Gharib maken samen nieuw Eén-programma ‘Merci Voor de...

Bart Peeters en Nora Gharib maken samen nieuw Eén-programma ‘Merci Voor de Muziek’

Het duo zal Vlamingen bedanken, troosten, verrassen, helpen of gelukkig maken met muziek.

© Eén

In het najaar worden we verwend met een nieuw muzikaal programma op Eén: ‘Merci voor de muziek’. Presentatieduo Bart Peeters en Nora Gharib zullen Vlamingen verrassen, bedanken of troosten met muziek.

De opnames voor een nieuw muzikaal programma op Eén zijn volop aan de gang. In ‘Merci Voor de Muziek’ staan muziek en vooral de emoties die die oproept, centraal. Op alle belangrijke momenten in een mensenleven wordt er plaatsgemaakt voor een streepje muziek: een huwelijk, een verjaardagsfeestje, maar ook een begrafenis. Muziek roept zowel mooie als pijnlijke herinneringen op en slaagt erin ons in beide gevallen te ontroeren.

Emoties, humor en echte verhalen

Bart Peeters en Nora Gharib, allebei door en door gepassioneerd door muziek, nemen de rol van presentator en presentatrice op zich. De twee komen uit een andere generatie, hebben een totaal andere stijl en kenden elkaar voordien nog niet, maar toch is er een bijzonder goeie klik tussen hen.

Ze zullen Vlamingen bedanken, troosten, verrassen, helpen of gelukkig maken met muziek. Soms zullen ze zelf zingen en spelen, op andere momenten doen ze een beroep op tal van artiesten en muzikanten. ‘Ik ben blij dat we een programma kunnen maken waarbij muziek niet fungeert als competitiefactor, maar als een soort van verbindend tovermiddel‘, aldus Bart. Ook Nora is in de wolken met zo’n droomjob: ‘Het is geweldig om aan een programma te mogen werken dat bestaat uit een grote mix van onbekenden, bekenden, alle soorten emoties, humor, echte verhalen en muziek.’

Het programma zal ten vroegste dit najaar te zien zijn op Eén. Eén ding staat nu al vast: er zullen heel wat traantjes vloeien, dus sla die zakdoekjes maar al in!

Lees ook: