Home Lifestyle Food YES: Balls & Glory opent binnenkort dan toch een vestiging in Mechelen

YES: Balls & Glory opent binnenkort dan toch een vestiging in Mechelen

De opening is trouwens al voorzien voor dit najaar!

© Photonews

Ben jij een Mechelaar en ben je verzot op gehaktballen met een stevige dosis puree on the side? Dan heb je geluk, want Wim Ballieu brengt zijn Balls & Glory dit jaar (!) nog naar Mechelen.

Balls & Glory heeft momenteel al vestigingen in vier verschillende steden, maar daar blijft het niet bij. Momenteel kan je terecht in Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel. Hier komen binnenkort nog enkele restaurants bij. Wim Ballieu brengt zijn keten namelijk ook naar Mechelen en Sint-Niklaas. Daarnaast komt er ook een tweede vestiging in Antwerpen.

De geruchten dat er een Balls & Glory zou komen in Mechelen doen al een tijdje de ronde. Zo zou Wim Ballieu een tijdje geleden al een locatie op het oog gehad hebben, maar hier kwam uiteindelijk niets van in huis. ‘Ik had eigenlijk vroeger willen openen. We zijn lang bezig geweest met het pand waar nu Croque ’n Roll zit, maar dat ging uiteindelijk niet door’, aldus Wim in Het Laatste Nieuws.

Grote uitbreiding

Waar in Mechelen het restaurant precies komt, is momenteel nog niet geweten. Wel zou het pad zich situeren in de buurt van de Vismarkt en de IJzerenleen. Oplettende Mechelaars kunnen binnen een tweetal weken wel enkele affiches in het straatbeeld spotten. Een openingsdatum die is er wel. Normaal gezien opent de Mechelse vestiging de deuren op 12 september. Sint-Niklaas is op 6 juni al aan de beurt en Antwerpen volgt iets later op 17 juni. Verder wordt er momenteel ook gezocht naar een pand in Brugge, maar hier verloopt de zoektocht wat moeilijk. ‘In sommige steden vinden we snel een pand, maar soms loopt het wat moeilijker omdat de markt verstoord is. Dat is bijvoorbeeld het geval in Brugge’, aldus de chef-kok.

Lees ook: