Home Lifestyle OMG: deze babykoala kreeg een minigips nadat ze uit een boom viel

OMG: deze babykoala kreeg een minigips nadat ze uit een boom viel

Het kleine beestje is ongetwijfeld het schattigste wat je vandaag zal zien.

© DAVID CLODE VIA UNSPLASH

Deze babykoala is amper 4 maanden oud, maar het beestje heeft al heel wat meegemaakt. Ze brak haar pootje nadat ze uit een boom viel én ze verloor haar mama.

Een babykoala werd enkele dagen geleden binnengebracht bij Weribee Open Range Zoo in Australië nadat ze in Melbourne op een plantage samen met haar mama uit een boom viel. Het beestje brak daarbij een van haar pootjes. De moeder was er erger aan toe, dus ze lieten haar inslapen omdat haar verwondingen te ernstig waren.

Grote pluchen koala

Het beestje, dat amper vier maanden oud is en nog geen halve kilogram weegt, is daardoor wees. Maar eigenlijk is ze nog veel te jong om op eigen pootje(s) te staan. Gelukkig wordt ze supergoed verzorgd in de zoo. De verzorgers geven haar een soort van moedermelk met een flesje en ze kreeg zelfs een minigips om haar gekwetste rechtervoorpootje. Superschattig!

Om het gemis van haar mama op te vangen, zorgden de verzorgers voor een alternatief. Ze gaven het diertje een grote pluchen koala, waaraan ze zich kan vastklampen. Als alles over een klein jaar goed gaat en haar pootje helemaal genezen is, mag de babykoala weer de vrije natuur in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer cuteness overload: