Home Lifestyle Dieren CUTE: 9 x schattige konijnenrassen die je nú in huis wil halen

CUTE: 9 x schattige konijnenrassen die je nú in huis wil halen

Instant happiness! 🐰

Rabbit French lop on pink background

Geen fan van honden en katten, of juist wel en zoek je nog een klein speelkameraadje voor je viervoeter(s)? Dan heb je een konijn misschien al eens overwogen. Deze negen konijnenrassen kunnen je helemaal overtuigen om (nog) een fluffy vriendje in huis te nemen.

1 / 9
Nederlandse dwerghangoor
Rex
De pool
De thrianta
Dwarf hotot
De Franse hangoor
De Engelse hangoor
Vlaamse reus
De Californiër
Nederlandse dwerghangoor
Nederlandse dwerghangoor

De Nederlandse dwerghangoor is, zoals de naam al doet vermoeden, een redelijk klein konijntje. Ze staan bekend om hun zacht temperament en nog zachtere vacht. De konijntjes kunnen het goed met kinderen vinden en genieten enorm hard van een beetje lichaamsbeweging.

Rex
Rex

De Rex komt oorspronkelijk uit Frankrijk en kan je herkennen aan zijn dikke vacht die veel wegheeft van die van de chinchilla. Ze zijn vriendelijk, sportief, intelligent en heel speels, wat ze – in combinatie met hun ongelooflijk zachte vacht – erg populair maakt.

De pool
De pool

Ook de pool is een dwergkonijntje met een liefdevol karakter. Ze hebben een zachte vacht en moeten iets minder ‘gepoetst’ worden dan andere konijntjes. Omdat de beestjes zo klein zijn, is het niet zo’n goed idee om ze in huis te halen als je nog kleine (roekeloze) kindjes in huis hebt lopen.

De thrianta
De thrianta

De thrianta kan je herkennen aan zijn goudkleurige vacht en grote ogen. Ze zijn iets groter dan gemiddeld en hebben spitse oren. Ze zijn nieuwsgierig en sociaal en vinden het daarom heel aangenaam als er nog een vriendje in de buurt loopt.

Dwarf hotot
Dwarf hotot

De spierwitte dwarf hotot lijkt met zijn gigantische kijkers wel uit een sprookje te komen. Ze zijn ondanks hun kleine, ronde lichaampje enorm energiek en durven al eens vinnig uit de hoek te komen.

De Franse hangoor
De Franse hangoor

Onze favoriet? De Franse hangoor! Ze zijn buitengewoon vriendelijk en als ze van jongs af aan gesocialiseerd zijn, kunnen ze het ook perfect met andere huisdieren vinden. Het is een groot ras en ze hebben krachtige achterpoten die in combinatie met een mooi servies weleens uit de hand kunnen lopen.

De Engelse hangoor
De Engelse hangoor

De Engelse hangoor staat ongetwijfeld in de top 3 van konijnen met de langste oren. Ze zijn überschattig en doen alles op hun dooie gemakje. Ze zijn heel nieuwsgierig, maar vragen met hun grote oren wel wat onderhoud.

Vlaamse reus
Vlaamse reus

Natuurlijk kan ook onze Vlaamse reus niet aan het lijstje ontbreken. Het gigantische konijn vraagt wel wat ruimte en iets meer tijd (en eten) dan een kleinere variant, maar geeft minstens evenveel liefde.

De Californiër
De Californiër

De Californiër heeft een sneeuwwitte vacht en donkere puntjes op de oren, neus en pootjes, waardoor hij opvallend mooi is. Jammer genoeg worden ze daarom voornamelijk gefokt voor shows, maar ze kunnen het ook perfect in huis vinden en zijn een grote fan van andere huisdieren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.