Home Lifestyle Dieren CARRIÈRESWITCH: 7 x jobs voor echte dierenliefhebbers

CARRIÈRESWITCH: 7 x jobs voor echte dierenliefhebbers

Zit er in jou ook een echte Chris Dusauchoit verscholen?

© Esther Driehaus via Unsplash

Altijd al met diertjes willen werken, maar geen held als het op bloed en snijden aankomt? Laat je droom(job) dan niet zomaar in het water vallen, want er bestaan, naast dierenarts, gelukkig nog enkele andere jobs waarbij je met je favoriete diertjes aan de slag kan!

Zit er een echte Chris Dusauchoit verscholen in jou? Tijd voor een carrièreswitch! Maak snel je motivatiebrief in orde, want dan zijn deze jobs met dieren zeker iets voor jou.

1 / 7
Kinesitherapeute
Dierensalon
Boswachter
Gedragstherapeute
Etholoog
Professionele hondengeleider
AAT-therapeute
Kinesitherapeute
Kinesitherapeute

Jawel, ook een hond kan na al dat wandelen en dollen weleens een paar sessies bij een kinesitherapeut gebruiken. De massages en verschillende mobilisatietechnieken verbeteren de bewegingsfunctie van de hond en hebben tegelijkertijd een rustgevend effect op de viervoeter.

Dierensalon
Dierensalon

In principe heb je helemaal geen opleiding nodig om van start te gaan in een dierensalon. De meeste salons nemen nieuwe enthousiaste kandidaten aan en leren ze dan zelf de kneepjes van het vak. Het is een job die geschikt is voor elke dierenliefhebber, al moet je er natuurlijk wel tegen een stootje kunnen, want ook kleine en schattige puppy’s worden groot.

Boswachter
Boswachter

Als boswachter sta je in voor de veiligheid in het bos, de visserij, jacht en het natuurbehoud. Een voorliefde voor groen en natuur is vereist als je van plan bent deze avontuurlijke functie te overwegen. Word je nu al helemaal wild van het idee om volledig vrij te zijn in de natuur met een heleboel diertjes rondom jou? Dan ben jij misschien wel een boswachter in hart en nieren.

Gedragstherapeute
Gedragstherapeute

Een gedragstherapeute observeert het gedrag van dieren om een oplossing te vinden voor een bepaald probleem dat het dier of baasje ondervindt. Zo leer je een kat af om haar klauwen in de zetel te zetten of ga je na waarom een hond maar niet zindelijk wil worden. Als gedragstherapeute observeer je niet alleen het gedrag van het dier, maar ook dat van het baasje. Zo kan je zelfs bepalen welk ras het beste bij een persoon past. Een opleiding is niet vereist (de meeste gedragstherapeuten zijn zelfstandige), maar is wel aan te raden.

Etholoog
Etholoog

Het werk van een etholoog bestaat uit het waarnemen en analyseren van het gedrag van verschillende diersoorten. Het is een wetenschappelijk getinte job waarbij je met zowel tamme en wilde dieren als dieren in gevangenschap werkt. Ethologie is een universitaire studie. Je moet er dus wel wat voor over hebben om het gedrag van je favoriete beestjes te analyseren.

Professionele hondengeleider
Professionele hondengeleider

Als hondengeleider train je honden die op professioneel vlak dienst zullen doen, zoals bij defensie of de politie. Je traint het beestje van jongs af aan en leert hem hoe hij geduldig en gehoorzaam moet zijn, voordat je met het ‘echte’ werk begint. Om hondengeleider te worden, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet je een blanco strafblad hebben en minstens 18 jaar zijn.

AAT-therapeute
AAT-therapeute

Een AAT-watte? Animal Assisted Therapy is een therapie die een psycholoog of therapeut gebruikt om bepaalde cliënten te leren omgaan met een vertrouwensrelatie. Het dier wordt dus gebruikt als een therapeutisch hulpstuk en kan mensen met fysieke, mentale, psychologische of sociale problemen helpen. Meer info over de opleiding kan je op deze website terugvinden.

Meer dierennieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.