Home Lifestyle Film TE SCHATTIG: dit leeuwenwelpje stond model voor Simba uit ‘The Lion King’

TE SCHATTIG: dit leeuwenwelpje stond model voor Simba uit ‘The Lion King’

Disney bestudeerde elke kleine beweging van Bahati in Dallas Zoo.

© disney

Disney baseerde de bewegingen en het uiterlijk van Simba uit de live-actionremake van hun klassieker ‘The Lion King’ op het één maand oude leeuwenwelpje Bahati uit Dallas Zoo in Texas.

‘The Lion King’, de live-actionremake waarop we allemaal  aan het wachten waren, speelt eindelijk in de bioscoopzalen. Kleine Simba doet werkelijk iedereen smelten, ook al is hij eigenlijk een figuurtje dat met de computer werd gemaakt. Het personage mag dan niet écht bestaan, maar dat doet Bahati wel. Dat is namelijk het leeuwenwelpje waarop Simba gebaseerd werd.

Eerste stapjes en melk drinken

Bahati werd twee jaar geleden geboren in Dallas Zoo in Texas. Haar verzorgers filmden elke kleine beweging, zoals haar eerste stapjes en hoe ze melk leerde te drinken. Die video van het één maand oude welpje stuurden ze op naar Disney, zodat de filmstudio een zo realistisch mogelijke weergave van Simba kon maken met de computer.


‘Het meest bekende welpje ter wereld heeft zijn moves te danken aan onze eigen Bahati’, schrijft Dallas Zoo trots op zijn Facebookpagina. ‘We legden elke beweging van haar vast, hoe klein die ook was.’

Als je op de sociale media van de zoo kijkt, kan je nog enkele schattige foto’s van Bahati terugvinden. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een prachtige leeuwin.

BIRTHDAY QUEEN ?: Happy Official Birthday to our St. Patrick's Day baby, Bahati! This gorgeous girl is 2 years old and…

Posted by Dallas Zoo on Sunday, March 17, 2019

Lees ook: