Home Lifestyle LET’S GO: Australië is dringend op zoek naar backpackers die een handje...

LET’S GO: Australië is dringend op zoek naar backpackers die een handje willen toesteken

Rugzaktoeristen met een werkvisum mogen er nu geen zes, maar wel twaalf maanden tewerkgesteld worden.

© Getty

De meeste bosbranden in Australië zijn na zes maanden (!) eindelijk onder controle en in omvang aan het afnemen, maar dat wil jammer genoeg niet zeggen dat de getroffen inwoners hun normale leventje zomaar weer kunnen oppikken. De geteisterde gebieden liggen volledig in de as en het zal nog maanden duren om alle huizen en boerderijen weer op te bouwen. Daarom is Australië nu op zoek naar backpackers die een handje willen toesteken.

Duizenden Australische vrijwilligers hebben zich de afgelopen maanden dag en nacht ingezet om mensen in veiligheid te brengen, vuurhaarden onder controle te houden, levensmiddelen uit te delen en koala’s te redden. Toch is er nog steeds ontzettend veel hulp nodig om de gebieden die door de allesvernietigende bosbranden werden geteisterd weer op te bouwen. Daarom besloot de Australische federale regering om een belangrijke aanpassing door te voeren: backpackers die door Australië trekken mogen vanaf nu dubbel zo lang op eenzelfde plaats werken.

Ook vrijwilligers zijn welkom

De regering liet weten dat Australië handen tekort komt om iedereen te helpen en dat backpackers die in het bezit zijn van een werkvisum daarom vanaf nu geen zes, maar wel 12 maanden op eenzelfde plaats tewerkgesteld mogen worden. De enige voorwaarde? Ze moeten de lokale gemeenschap helpen en meewerken aan het heropbouwen van de geteisterde gebieden. Op die manier kunnen de backpackers zelf een centje bijverdienen én helpen ze de lokale bevolking.

‘Een groot deel van onze bevolking is getroffen door de recente bosbranden. Vanaf vandaag kunnen en mogen ze daarom backpackers nog zes maanden langer in dienst nemen. We geven rugzaktoeristen dus de kans om tot twaalf maanden voor dezelfde werkgever te werken‘, vertelde minister Alan Tudge. ‘Dat betekent dat vakantiegangers kunnen helpen om huizen te bouwen, boerderijen te herbouwen, wegen en spoorwegen te leggen, dammen te repareren en vernielde gebouwen te slopen.’

En daar stopt het niet, want iemand die er nu voor kiest om te helpen, zal ook sneller een visum toegekend krijgen om nog een tweede en derde jaar in Australië rond te trekken. ‘Dat komt omdat vrijwilligerswerk voordien niet werd meegeteld bij het aantal gewerkte dagen. En net dat aantal bepaalt of iemand in aanmerking komt voor een tweede visum. Het is dus zowel voor de boeren als voor de backpackers een win-winsituatie. Het levert trouwens ook geld op voor de lokale gemeenschappen’, liet Tudge weten. Wie nog op zoek was naar een nieuw avontuur heeft dat bij deze gevonden!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.