Home Lifestyle OH MY: Airbnb is op zoek naar 5 personen die deze lente...

OH MY: Airbnb is op zoek naar 5 personen die deze lente op de Bahama’s willen wonen

Ook wie in België woont, mag zich aanmelden voor het programma!

Bahama's
© Getty

Had jij je voorgenomen om in 2020 meer mensen te helpen? Dan helpt Airbnb je hier graag bij. Samen met het Bahamas National Trust geven ze vijf personen de kans om twee maanden op de Bahama’s te wonen en zo de lokale bevolking te helpen om het toerisme weer aan te wakkeren na de doortocht van orkaan Dorian.

Vorig jaar werden er in de Bahama’s heel wat huizen, zaken en ziekenhuizen verwoest na de passage van orkaan Dorian. Daarnaast kwamen er heel wat mensen om in deze vreselijke storm en was er nadien een serieuze daling merkbaar op vlak van toerisme.

Hier wil Airbnb samen met het Bahamas National Trust iets aan doen. Daarom geven ze vijf personen de kans om twee maanden naar de Bahama’s te trekken. De bedoeling is dat je de lokale bevolking helpt om hun thuis weer op te bouwen en in ruil worden alle kosten voor jou betaald.

Airbnb Sabbatical Program

Van 1 april tot 31 mei krijgen vijf mensen de kans om te reizen naar drie verschillende eilanden namelijk Andros, Exumas en Eleuthera. Hier krijg je de mogelijkheid om bij te leren over de lokale cultuur. Verder kan je deelnemen aan verschillende projecten die verspreid zijn over de drie eilanden. In Andros krijgen de winnaars de kans om samen met onderwater- en reisfotograaf Katie Storr aan een programma te werken dat koraalriffen wil heropbouwen.

In Exuma werken deelnemers samen met freediver Andre Musgrove aan het ecosysteem. En op Eleuthera, een eiland met prachtige roze zandstranden, leer je van Omar Mclewhite alles over landbouw en planten. De uiteindelijke bedoeling van het programma is om samen te werken met de lokale bevolking om zo het land weer op te bouwen en het toerisme weer aan te wakkeren.

Wie wil deelnemen, kan zich nog aanmelden tot 18 februari. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt op 25 maart. De enige voorwaarde is dat je ouder moet zijn dan 18 jaar. Daarnaast moet je afkomstig zijn uit een van de geselecteerde landen. Over dat laatste hoef je je alvast geen zorgen te maken, want België staat tussen de lijst. Succes!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.