Home Lifestyle WAUW: in dit Oostenrijkse ‘Frozen’-dorpje waan je je ijskoningin Elsa

WAUW: in dit Oostenrijkse ‘Frozen’-dorpje waan je je ijskoningin Elsa

© Getty

Na het grote succes van ‘Frozen 2’ zakken steeds meer toeristen af naar een Oostenrijks dorpje dat wel heel veel wegheeft van het koninkrijk Arendelle. Disney zocht er inspiratie voor de ‘Frozen’-films en met succes, want het kleine dorp wordt overspoeld door toeristen. En dat tot grote ergernis van de 800 inwoners.

Het Oostenrijkse plaatsje Hallstatt wordt sinds de release van de tweede ‘Frozen’-film door horden toeristen bezocht, want het dorpje zou dé inspiratiebron van Disney geweest zijn. En je kan er gewoonweg niet naast kijken: Arendelle lijkt als twee druppels water op Hallstatt.

Té populair

Toch valt die populariteit niet bij iedereen in goede aarde en vinden de 800 inwoners van het dorpje die vele toeristen allesbehalve aangenaam. Daarom riep de burgemeester, Alexander Scheutz, in The Time iedereen op om het plaatsje niet langer te bezoeken en de lokale bevolking niet meer te storen. Het ging zelfs zo ver dat er na een druk weekend vol dagjestoeristen een grote brand in het dorp uitbrak. Die legde verschillende historische gebouwen in as.

Na die catastrofe besloot hij om het dorp volledig af te sluiten en toeristen te bannen, maar ook die maatregel lijkt zijn vruchten niet af te werpen. ‘Ik wil het aantal toeristen met minstens een derde doen afnemen, maar ze zijn niet te stoppen. Hallstatt is een belangrijk stukje geschiedenis en géén museum’, liet hij in de krant weten. Wij dromen dan wel gewoon weg bij de vele mooie Instagramfoto’s…

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.