Home Lifestyle 5 poëtische plekjes in België waar je overnacht in het midden van...

5 poëtische plekjes in België waar je overnacht in het midden van de natuur

Weg van alle drukte.

The Forest
© Instagram: @theforest_th

Vanaf morgen gaan we massaal weg van smartphone, mails en social media tijdens ‘Digitale Detox Week’. Heb jij ook nood aan zo’n digital detox? Wij vonden vijf poëtische plekjes in België middenin de ongerepte natuur, weg van alle drukte.

1 / 5
The Forest
Slow Cabins
Les Cabanes de Rensiwez
Hubertus Huuske
The Bunkers
The Forest
The Forest

Verstopt in een bos ligt de charmante chalet van The Forest. Niets zo zalig als een aperitiefje drinken op het terras aan de oevers van het meer met enkel het geluid van de ritsende bladeren en fluitende vogeltjes op de achtergrond. Ook vanuit het bed heb je zicht op het meer. Van zalig wakker worden gesproken!

Slow Cabins
Slow Cabins

Een klein hutje in the middle of nowhere, dat zijn de Slow Cabins. De locatie van jouw ecohuisje wordt pas twee weken voor je reis bekend gemaakt. Hoe cool is dat?! Ga helemaal op in de ongerepte natuur door buiten op de BBQ te koken of ‘s avonds van de prachtige sterrenhemel te genieten die je vanuit je bed door het grote vensterraam kan aanschouwen. Heerlijk!

Les Cabanes de Rensiwez
Les Cabanes de Rensiwez

Lichaam en geest ontspannen doe je in je eigen houten privé(boom)hut van Les Cabanes de Rensiwez middenin het bos tussen La-Roche-en-Ardenne en Houffalize. Kies voor een huisje met Noors bad of open vuur en kom helemaal tot rust na die heerlijke wandeling, dat potje golf of die avontuurlijke kajaktocht.

Hubertus Huuske
Hubertus Huuske

Vlakbij het drielandenpunt, in het Limburgse dorpje Sippenaeken, vind je vakantiehuisje Hubertus Huuske. Het schattige huisje is geschikt voor twee personen en dus ideaal voor een romantische getaway. Is het lekker weer? Dan neem je met een wijntje en een goed boek plaats op het volledig beschutte terras. Kom je er in de winter? Dan kruip je voor de open haard met een warme choco en een gezelschapsspel. Met een ligging in de Voerstreek is het de perfecte uitvalsbasis voor iets avontuurlijkere koppels die graag gaan wandelen of fietsen.

The Bunkers
The Bunkers

Te midden van de polders, net achter het Zwin, vind je de (‘not so ordinary’) B&B The Bunkers. Naast uitzicht op die karakteristieke polders, heb je hier vooral ook zich op – je raadt het al –  oude bakstenen bunkers uit WO I en II die nu vooral als schuilplaats dienen voor kippen, bijen en schapen. We moeten je dus niet vertellen dat het ontbijt er kakelvers is. Helemaal tot rust kom je in de sauna of het zwembad met zicht op de uitgestrekte vlakte. Luxueus genieten, noemen ze dat dan.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.