Home Lifestyle Deze plek werd uitgeroepen tot ‘beste land ter wereld’ in 2020

Deze plek werd uitgeroepen tot ‘beste land ter wereld’ in 2020

Lijkt het jou wel wat om te emigreren?

Zwitserland
© Dino Reichmuth via Unsplash

Lage werkloosheidscijfers, een hoog aantal geschoolde arbeidskrachten, neutraliteit in tijden van conflict: Zwitserland werd zopas uitgeroepen tot beste land ter wereld. Het land van de raclette wist de eerste plaats te veroveren in een ranglijst waarbij 73 andere landen werden geëvalueerd.

De ranglijst werd samengesteld door het U.S. News & World Report, de BAV Group en de Wharton School of Business in Pennsylvania. Het rapport analyseerde de perceptie van 73 landen op basis van militaire macht, economische invloed, levenskwaliteit en onderwijs. En het is dus niet zo erg verrassend dat Zwitserland een eerste plek wist te veroveren.

Zwitserland, een modelstudent

Dat Zwitserland op de eerste plek eindigde, heeft het land vooral te danken aan de algemene invloed op mondiaal niveau. Hoewel het slechts 41.285 km² groot is, valt Zwitserland op door zijn fantastische berglandschappen, maar ook door zijn openheid, omdat het ‘burgers van vele andere landen en regio’s met verschillende culturele identiteiten verwelkomt’, klinkt het bij Lonely Planet. ‘Om nog maar te zwijgen van het feit dat Zwitserse burgers meer Nobelprijzen hebben gewonnen en meer patenten per hoofd van de bevolking hebben ingediend dan de meeste andere landen’, vervolgt het.

Naast deze kwaliteiten hecht Zwitserland een ongeëvenaard belang aan de opwarming van de aarde en spreekt het wereldwijde bezorgdheid uit over technologie. Zwitserland onderscheidt zich als land met ‘een van de meest milieuvriendelijke manieren van leven’, naast Zweden en Finland.

Andere landen die opvallen

In de ranglijst werd de tweede plek weggelegd voor Canada. Japan volgt als derde, Duitsland vierde, Australië vijfde, het Verenigd Koninkrijk volgt op plaats zes, de Verenigde Staten zeven, Zweden op acht, Nederland op de negende plek en ten slotte Noorwegen op de tiende positie.

In kader van hetzelfde onderzoek werden de Verenigde Staten verkozen tot het machtigste land ter wereld, gevolgd door Rusland op plaats twee en China op de derde plaats. Het meest vertrouwde land en dat met de beste levenskwaliteit? Canada. Gevolgd door Denemarken en Zweden. Niet zo heel gek dus dat Prins Harry en Meghan Markle voor Canada kiezen als voornaamste basis.

Lees ook: