Home Lifestyle Travel Op citytrip in het voorjaar? Dit zijn de 10 goedkoopste bestemmingen

Op citytrip in het voorjaar? Dit zijn de 10 goedkoopste bestemmingen

Onze voorkeur gaat uit naar nummer 6!

citytrip
© Getty

Het voorjaar is het ideale moment om een paar dagen op reis te gaan. Alleen willen we onze kledingkast ook vullen met de nieuwste lentecollectie, dus het moet wel betaalbaar blijven. Gelukkig heeft City Costs Barometer hun top tien van de goedkoopste Europese steden om op citytrip te gaan op een rijtje gezet.

Wil je tijdens de lentemaanden op citytrip, maar heb je geen zin om bergen geld uit te geven? Lees dan vooral snel verder, want City Costs Barometer heeft de tien goedkoopste bestemmingen in Europa bekendgemaakt. In het onderzoek worden twaalf verschillende factoren onderzocht die essentieel zijn op vakantie, zoals culturele uitstappen, je verblijf en je maaltijden. Dit hebben ze vervolgens vergeleken voor 48 (!) bestemmingen.

Vooral in Oost-Europese steden zijn de prijzen het laagst. Wie dan weer liever naar het westen van Europa vliegt, opteert beter voor Porto en Athene. Bij die laatste kan je bovendien naar hartenlust tafelen, want de prijzen voor het eten zijn er al voor twee jaar op rij het laagst. Daarnaast hebben we nog meer goed nieuws voor wie maar een beperkt budget heeft. In twee derde van de onderzochte steden is het dit jaar goedkoper dan vorig jaar. Vooral in Venetië werden er heel wat prijsdalingen opgemerkt.

And the winner is…

Het verdict? Uit bovenstaande paragraaf kon je al uitmaken dat je in 2020 best een tripje richting Oost-Europa boekt. Er staan namelijk heel wat Oost-Europese bestemmingen in de top tien. Waar moet je nu precies naartoe als je goedkoop op citytrip wil? Vilnius (Litouwen) is bij uitstek de goedkoopste bestemming. De zilveren medaille gaat naar Belgrado en Warschau gaat met de derde prijs lopen. Ontdek hieronder nog de volledige top tien.

  1. Vilnius
  2. Belgrado
  3. Warschau
  4. Istanboel
  5. Boekarest
  6. Porto
  7. Riga
  8. Bratislava
  9. Moskou
  10. Praag

Benieuwd hoe ons land scoort in vergelijking met andere Europese landen? Wie dit jaar een staycation in gedachten had, kiest beter niet voor Antwerpen of Brugge. Deze laatste staat op plaats 39 (van de 48) en ook Antwerpen is eerder aan de duurdere kant. Zij zijn dit jaar een nieuwkomer in de lijst en komen binnen op plaats 38.

De verliezers of de steden die met andere woorden onderaan de lijst bengelen zijn Oslo, Amsterdam en Reykjavik. Bij onze Noorderburen blijkt vooral de kost van het overnachten zwaar door te wegen. En in Reykjavik moet je vooral voor je avondeten diep in je portemonnee tasten.

Wil je dus goedkoop enkele dagen naar het buitenland? ‘Doe je huiswerk en check de prijzen van de toeristische attracties en van andere belangrijke factoren, zoals restaurantbezoeken. Zo is namelijk niet alleen je verblijf van groot belang, maar ook de prijzen van deze elementen kunnen sterk verschillen van land tot land’, aldus Andrew Brown van City Costs Barometer.

Lees ook: