Home Lifestyle Na haar ontroerende gedicht: Amanda Gorman heeft een contract beet bij IMG...

Na haar ontroerende gedicht: Amanda Gorman heeft een contract beet bij IMG Models

Van een multitalent gesproken...

© Getty

Twee bestsellers, de eerste Nationale Jeugddichteres en een voordracht tijdens de inauguratie van president Joe Biden. Amanda Gorman heeft op 22-jarige leeftijd al een impressionante cv. Toch kan de jonge poëet nog iets aan het lijstje toevoegen. Ze heeft namelijk een contract beet bij het prestigieuze modellenbureau IMG Models.

Dat het na haar ontroerende ‘The Hill We Climb‘-gedicht niet stil zou blijven rond Amanda Gorman stond als een paal boven water. De 22-jarige dichteres maakte tijdens de inauguratie van president Joe Biden zo’n verpletterende indruk op de wereld dat ze de onderuitgezakte Bernie Sanders met gemak wist te overschaduwen. Ze mag onder meer Oprah Winfrey tot haar trouwe fans rekenen en ze verschijnt nu zowat in elke toonaangevende talkshow.

Dat succes is ook IMG Models niet ontgaan, want het modellenbureau zal de jonge dichteres voortaan vertegenwoordigen. Zij zullen haar helpen om haar profiel verder uit te bouwen en zo ook redactionele kansen te creëren in de mode- en beautyindustrie. Zo zal Amanda dus tussen andere talenten als Chrissy Teigen, Selena Gomez en Bella Hadid op de website van het bureau schitteren.

Amanda drukt trouwens niet alleen met haar poëzie een stempel op de maatschappij. Meteen na haar verschijning bij het Capitool noemde het modemagazine WWD haar als een gloednieuw stijlicoon voor de modewereld. En daarmee sloegen ze de nagel op de kop, want de rode diadeem van Prada die ze tijdens de inhuldiging droeg, was diezelfde dag nog volledig uitverkocht. Wij zijn alvast benieuwd welke inspiratie deze powerlady ons nog zal voorschotelen in de toekomst. Ondertussen zoeken wij vlijtig verder naar die prachtige gele mantel, wat trouwens een cadeautje was van Oprah…

Lees ook: