Home Lifestyle Is je lief een echte Grinch? Deze 7 originele activiteiten maken er...

Is je lief een echte Grinch? Deze 7 originele activiteiten maken er toch een toffe Kerstmis van

Wedden dat jullie nog nooit zo’n gezellige kerst gevierd hebben?

© Universal Studios

Je kent het wel: jij wil een Kerstmis met alles erop en eraan, maar je lief haat die feestdag en heeft geen zin om kerstliedjes te zingen, pakjes uit te delen of de kerststronk te snijden. Hoe je hem kan overtuigen om op 25 december toch een beetje kerstsfeer op te snuiven? Flair to the rescue! Wij zochten naar enkele kerstactiviteiten waar zelfs de meest fanatieke Grinch vrolijk van wordt.

Jij gaat mee naar zijn voetbalwedstrijden, speelt altijd BOB én strijkt al zijn kleren, maar gezellig met z’n tweetjes Kerstmis vieren? Neen, dat mag je hem echt niet vragen. Hoe je hem toch over de streep trekt en overhaalt om die kerstmuts op te zetten? Met een van deze zeven toffe manieren om Kerstmis te vieren.

1. Stel voor om te gaan mountainbiken

Jij moet het nog altijd van je bucketlist schrappen en hij wil het je maar al te graag aanleren. Zo ben je ook meteen die hapjes, gevulde kip en moelleux die je op kerstavond verorberde lichter. Waarom je in godsnaam op Kerstmis zou gaan fietsen? Het is heel rustig buiten, dé ideale periode om in het bos te crossen én je hebt een goede reden om ’s avonds met z’n tweetjes met een warme chocolademelk de zetel in te duiken en zonder schuldgevoel kerstfilms te bingewatchen.

2. Houd een grote schoonmaak

En dat kan uitdraaien op twee scenario’s: of hij stelt voor om toch het huis uit te gaan en een kerstmarkt te bezoeken (lees: hoe subtiel) of je kan een hele dag meekwelen met je favoriete kerstliedjes. Op Kerstmis zijn er geen winkels open en kan je niet vluchten naar je favoriete koffiebar. Ideaal om die uitpuilende keukenkasten eens aan te pakken! Wedden dat jullie het gezellig vinden?

3. Maak gebruik van de overschotjes

We hoeven je heus niet uit te leggen wat je met die restjes slagroom en chocolade moet doen…

4. Verras hem met een uitstapje

Het is niet omdat hij niet graag cadeautjes uitdeelt dat je er hem geen mag geven. Vier Kerstmis ergens anders en zorg ervoor dat het helemaal zijn ding is. Ga dus niet naar Disneyland of de zoveelste kerstmarkt, maar rij naar de Ardennen of de zee om er een paar daagjes tot rust te komen en op jullie – en vooral zijn – eigen tempo van de feestperiode te genieten. Maak lange wandelingen, een kampvuur of ga geocachen in het bos of op de dijk.

5. Blijf een hele dag in bed liggen

En zorg ervoor dat de champagne koud staat en de diepvriespizza’s klaarliggen. Zet nog eens naar de eerste films op die jullie samen keken, neem de laptop erbij en kies jullie volgende reisbestemming uit of vertel wat jullie in 2020 van elkaar verwachten en maak het vooral gezellig. Denk: kaarsjes, kerstlichtjes en dikke pyjama’s.

6. Ruim jullie kleerkasten op

Doe jullie meest foute outfits aan en lach je te pletter met elkaar. Verzamel alle kledingstukken die je niet meer nodig hebt en doneer ze aan de kringloopwinkel. Zo bezorg je ook iemand anders (onbewust) misschien wel een warme feestperiode.

7. Kus onder een maretak

Ligt er sneeuw? Maak dan ook mooie sneeuwengels en bekogel elkaar met sneeuwballen! Stap de auto in en maak een daguitstap naar de Hoge Venen voor een witte én heel romantische kerst.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.