Home Lifestyle Is je lief een echte Grinch? Met deze 7 activiteiten maak je...

Is je lief een echte Grinch? Met deze 7 activiteiten maak je er toch een toffe Kerstmis van

Wedden dat jullie nog nooit zo’n gezellige kerst gevierd hebben?

© Universal Studios

Je kent het wel: jij wil een Kerstmis met alles erop en eraan, maar je lief haat die feestdag en heeft geen zin om kerstliedjes te zingen, pakjes uit te delen of de kerststronk te snijden. Hoe je hem/haar kan overtuigen om op 25 december toch een beetje kerstsfeer op te snuiven? Flair to the rescue! Wij zochten naar enkele kerstactiviteiten waar zelfs de meest fanatieke Grinch vrolijk van wordt.

Jij kijkt naar zijn/haar voetbalwedstrijden, speelt altijd BOB én strijkt al de kleren, maar in ruil gezellig met z’n tweetjes Kerstmis vieren? Neen, dat is te veel gevraagd. Hoe je hem/haar toch over de streep trekt en overhaalt om die kerstmuts op te zetten? Met een van deze zeven toffe manieren om Kerstmis te vieren.

1. Stel voor om te gaan mountainbiken.

Jij moet het nog altijd van je bucketlist schrappen en hij/zij wil het je maar al te graag aanleren. Zo ben je ook meteen die hapjes, gevulde kip en moelleux die je op kerstavond verorberde lichter. Waarom je in godsnaam op Kerstmis zou gaan fietsen? Het is heel rustig buiten, dé ideale periode om in het bos te crossen én je hebt een goede reden om ’s avonds met z’n tweetjes met een warme chocolademelk de zetel in te duiken en zonder schuldgevoel kerstfilms te bingewatchen.

2. Houd een grote schoonmaak.

En dat kan uitdraaien op twee scenario’s: of je lief stelt voor om tóch naar die kerstfilm te kijken (lees: hoe subtiel) of je kan een hele dag meekwelen met je favoriete kerstliedjes. Op Kerstmis zijn er geen winkels open en je kan dit jaar helaas ook niet vluchten naar je favoriete koffiebar. Ideaal moment om die uitpuilende keukenkasten eens aan te pakken, dus! Wedden dat jullie het gezellig vinden?

3. Maak gebruik van de overschotjes.

We hoeven je heus niet uit te leggen wat je met die restjes slagroom en chocolade moet doen…

4. Verras hem/haar met een uitstapje.

Het is niet omdat hij/zij niet graag cadeautjes uitdeelt dat je er hem/haar geen mag geven. Vier Kerstmis ergens anders dan aan tafel of in de zetel en rijd naar de Ardennen of de zee om er tot rust te komen, een frisse neus te halen en op jullie – en vooral zijn/haar – eigen tempo van de feestperiode te genieten. Maak lange wandelingen, een kampvuur of ga geocachen in het bos of op de dijk.

5. Blijf een hele dag in bed liggen.

En zorg ervoor dat de champagne koud staat en de diepvriespizza’s klaarliggen. Zet nog eens de eerste films op die jullie samen keken, neem de laptop erbij en kies jullie volgende reisbestemming uit, vertel wat jullie in 2021 van elkaar verwachten of stel elkaar een aantal pikante vragen en maak het vooral gezellig. Denk: kaarsjes, kerstlichtjes en dikke pyjama’s.

6. Ruim jullie kleerkasten op.

Doe jullie meest foute outfits aan en lach je te pletter met elkaar. Verzamel alle kledingstukken die je niet meer nodig hebt en doneer ze aan de kringloopwinkel. Zo bezorg je ook iemand anders (onbewust) misschien wel een warme feestperiode.

7. Kus onder een maretak.

Hang een maretak op in de tuin en leg er een dekentje onder. Zet de vuurkorf buiten, maak een aantal warme hapjes en een liter (of twee) glühwein en organiseer een winterpicknick. Ligt er sneeuw? Maak dan ook mooie sneeuwengels en bekogel elkaar met sneeuwballen! En oh ja: vergeet zeker niet te zoenen.

Lees ook: