Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Gezellig op het terras met een dekentje en een glaasje wijn (of twee)!

9 van de leukste gezelschapsspelletjes die je met 2 kan spelen

Vroeger hadden we een kast vol met gezelschapsspelletjes, maar niet veel later zijn we deze een beetje uit het oog verloren. Toch worden bord- en kaartspellen steeds populairder en hoef je niet perse met vier of zes personen zijn om een spelletje te spelen. Dezen spellen zijn geschikt voor twee personen en zijn dus ideaal als je zin hebt in een wedstrijdje met je lief, je beste vriendin of zelfs met je mama.

Codenames


Een woordspel, waarbij spelers associaties met woorden moeten zoeken. Probeer met één woord een aanwijzing te bedenken die met meerdere woorden op tafel te maken heeft, zodat je medespelers snel veel punten kunnen scoren.

€ 17,95 via Bol.com

Dominion


In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt. Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. Elke beurt koop je er kaarten bij, waardoor je op jouw manier je doel kunt bereiken.

€ 42,95 via Bol.com

Duel


Het bordspel 7 Wonders Duel is het 7 Wonders spel dat speciaal is ontwikkeld voor 2 spelers. In dit bordspel is elke speler een leider van een beschaving die prestigieuze gebouwen en wonderen moet bouwen.

€ 24,95 via Bol.com

Legacy


In dit spel staat de wereld aan de rand van de afgrond. Spelers moeten samenwerken om het hele jaar door vier ziektes tegen te gaan. Elke maand brengt echter nieuwe uitdagingen en jouw acties in de ene periode hebben gevolgen voor de volgende periode.

€ 54,95 via Bol.com

Phase 10


De speler die als eerste 10 verschillende fasen uitspeelt (met twee sets van drie, een reeks van zeven, of zeven kaarten van dezelfde kleur) uitspeelt, wint het spel.

€ 11,99 via Bol.com

Rummikub


Spelers moeten zo snel mogelijk de stenen op hun bordje weg zien te spelen door de juiste combinaties te leggen.

€ 32,95 via Bol.com

Splendor


In het snelle en tactische spel Splendor kruip je in de huid van een rijke handelaar en investeer je in de juiste edelstenen (chips). De speler die als eerste 15 prestigepunten verzamelt door prestigieuze ontwikkelingen en edelen, wint het spel!

€ 27,95 via Bol.com

Jatten


In Jatten steel je kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen. Als je aan de beurt bent, speel je  eerst een kaart uit je hand in je verzameling. Vervolgens kies je een tegenstander, trek je een kaart uit zijn hand en legt deze open op tafel. Je kan dan stoppen en die kaart houden, of je kan opnieuw een kaart van dezelfde speler trekken. Als twee kaarten hetzelfde nummer hebben, eindigt je beurt en zijn de kaarten weer voor je tegenstander. Wie op tijd stopt, mag alle gestolen kaarten houden. Wie als eerste zes kaarten van dezelfde waarde verzamelt, wint.

€ 12,99 via Bol.com

Take 5!


Het spel telt 104 kaarten met verschillende waarden en strafpunten. Elke speler krijgt er 10 en er liggen 4 kaarten oop tafel. Elke ronde kiezen de spelers een kaart uit hun hand en leggen deze met de afbeelding naar beneden voor zich neer. De spelers draaien de kaart tegelijk om en leggen deze aan bij de kaarten die al op tafel liggen. De speler met de laagste kaart begint, enzovoort. Wie de zesde kaart aan een rij moet leggen, moet de vijf kaarten van die rij als strafpunten nemen. Wie na 10 ronden de minste strafpunten heeft, wint.

€ 11,95 via Bol.com

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '