Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Anna Tarazevich via Pexels

Van een kleurboek over een adventskalender tot een mok met 'I love you'.

13 persoonlijke cadeautjes voor je vriend(in) die je wil maken of samenstellen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Is het dit jaar Kerstmis on a budget? Of wil je gewoon iets persoonlijkers geven aan je vriend(in) dan iets supermaterialistisch? Flair’s got you covered! Wij verzamelden tal van leuke DIY-kerstcadeautjes die je on a budget in elkaar kan flansen.

Maak een scrapbook van jullie mooiste momenten samen.

Met Kerstmis nadert ook het einde van het jaar. Hebben jullie er alweer een jaartje samen opzitten? Maak dan een boek vol herinneringen van 2022. Plak jullie mooiste foto’s, zijn/haar liefste berichtjes, cinematickets en nog zoveel meer erin!

Maak een leuk accessoire.

Haal het kind in jezelf naar boven! Ga aan de slag met parels en maak de mooiste armband of sleutelhanger. Verwerk er eventueel jullie initialen in om het nog persoonlijker te maken.

@lexxlayne

All the beads I used will be linked in my bio🤍💓 these make the perfect gift and they are so so easy!! #diy #keychain #beads #craft #summer

♬ electric love x no tears left to cry – Adam Wright

Maak een bonnenboekje.

Wil je iets héél romantisch doen voor je vriend(in). Maak dan een bonnenboekje dat hij/zij kan inruilen voor leuke activiteiten die jullie samen kunnen doen of dingen die jij voor hem/haar moet doen. Goed voor een massage, goed voor een kusje, goed voor een ‘jij mag de film kiezen’... Inspiratie genoeg!

@yeehawjay

this is the corniest thing i’ve ever done but i was in a mood 🤍 #anniversary #couple #diy #giftideas Destinationdepo

♬ Aesthetic – Xilo

Maak een date jar.

Is jullie goede voornemen voor 2023 om meer leuke dates en activiteiten te doen? Zet jullie woorden dan kracht bij door een date jar te maken of iets gelijkaardigs. Het principe is simpel: je maakt gewoon een lijst van dingen die jullie samen kunnen en willen doen en schrijft deze op. Dan steek je ze in een doos of pot en telkens wanneer jullie iets willen doen, maar geen inspiratie hebben, trekken jullie een idee.

Vul een kerstbal met leuks.

Of het nu Lego is of een schattige mini-Funko of Hello Kitty: maak de kerstboom extra speciaal dit jaar en geef je vriend(in) een doorzichtige kerstbal gevuld met iets waar hij/zij fan van is. Wil je helemaal gek doen? Dan kan je ook een kerstbal vullen met lekkers voor in de chocolademelk!

Schrijf een liefdesbrief aan de hand van boeken.

Nee, liefdesbrieven zijn niet alleen iets uit de jonge jaren van je grootouders. Ook anno 2022 is het een mooi cadeau om te geven. Giet daarom met behulp van boeken al je gevoelens samen zoals in onderstaande TikTok. Wedden dat er een traantje valt?

Maak een laptopbuddy.

Wil je dat je lief altijd aan je denkt? Ook als hij/zij aan het werk is? Maak dan onderstaande schattige laptopbuddy uit strijkparels. Het patroon vind je op het einde van de video, maar wees niet bang om te spelen met de vorm en de kleuren.

Bak iets lekkers.

Je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag! Maak voor Kerstmis daarom zijn/haar favoriete dessert zoals cheesecake of cinnamon rolls. Wedden dat je héél erg bedankt zal worden?

@lifewithtuyen

baking mini cinnamon rolls for the holidays ❄️🎄#cinnamonroll #christmas #baking

♬ underneath the tree – c ❣️

Flans een adventskalender in elkaar.

Adventskalenders zijn leuk, maar ook best prijzig. Stel daarom zelf gewoon eentje samen. Maak of koop allerlei zakjes en doosjes en nummer ze. Steek er budgetproof items in zoals zijn/haar favoriete snacks, sokken, een zelfgemaakt armbandje...

Maak een cadeaumandje.

Wil je liever geen adventskalender geven, maar eerder een cadeaumand die hij/zij op kerstavond of kerstdag pas mag openen? Vul dan een leuke mand vol lekkers en kleine cadeautjes. Kies op voorhand een maximumbedrag, zodat je je budget zeker niet overschrijdt.

Maak iets uit klei.

Met klei kan je héél veel doen. Haal de creatieveling in jezelf naar boven en maak een kapstok, een mok, een sleutelhanger of nog iets anders! Maak het extra persoonlijk door een naam of een boodschap op te schilderen.

Schrijf een leuke boodschap op een mok.

Is een mok van nul beginnen maken niet aan jou besteed? Beschilder dan een blanco mok! Wat is leuker dan een gepersonaliseerde mok krijgen waar je elke ochtend je koffie of thee uit drinkt? Zo begint je vriend(in) de dag sowieso met een glimlach!

Zet je favoriete herinneringen op papier.

Schuilt er een tekentalent in jou? Maak dan een kleurboek van jullie favoriete momenten samen door ze na te tekenen. Schrijf er nog een zinnetje of twee bij en klaar!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '