Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ivan Samkov Pexels

Kuis je fotobibliotheek op, maak een bucketlist of leer een nieuwe taal!

21 (nuttige) dingen die je kan doen in plaats van doelloos op je smartphone scrollen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De dagen worden korter en kouder, en ons goesting om elke dag naar buiten te gaan neemt af. Merk je dat je de laatste tijd ook meer mindless op je smartphone zit te scrollen dan wat anders? Tijd om wat leven in de brouwerij te brengen, en dat zonder dat je daarvoor de deur uit moet! Wij verzamelden 21 (nuttige) dingen die je kan doen in de plaats van naar dat schermpje te turen.

Ruim je kleerkast uit.

Nu de herfst van start is gegaan en de winter in aantocht is, is het een goed idee om je garderobe even onder handen te nemen en te kijken wat je nog draagt en wat niet. Leg je kast meteen ook proper en creëer zo rust in je huis én hoofd.

Geef je huis een make-over.

Herdecoreer met nieuwe spulletjes of durf je meubels eens helemaal anders te zetten. Wedden dat er hier en daar nog wat verbetering mogelijk is? Neem dingen waar je ook niet meer zo gelukkig van wordt weg.

Zet je spullen te koop.

Nu je je kleerkast en de rest van het huis onder handen nam, is het tijd om de spullen die de selectie niet haalden te koop te zetten. Zo verdien je nog een heerlijk zakcentje!

Kuis je fotobibliotheek op.

Als er één werkje is dat wij haten, is het wel onze fotobibliotheek opkuisen. En jij vast ook! Maar het is nodig, dus maak er meteen werk van! Zo ontdek je misschien nog foto’s die je al lang vergeten was en kan je terugdenken aan de fijne momenten. Nog een ideetje: steek je favo foto’s in een mapje om ze af te drukken en dan op te hangen.

Maak van alles een back-up.

Nu je de fotobibliotheek op je smartphone en laptop opruimde, is het tijd om van alles een back-up te maken! Zo hoef je niet tranen met tuiten te huilen als er eens technisch iets misgaat en je een deel van je foto’s kwijt bent.

Schrijf je uit voor nieuwsbrieven.

Je krijgt vast heel wat spam en neiuwsbrieven in je mailbox, maar wil je die echt elke dag zien en verwijderen? Nope! Hoog tijd om je eens voor alles wat je niet nodig hebt uit te schrijven. Geloof ons, je zal ons dankbaar zijn!

Leeg je mailbox.

Na het uitschrijven is het tijd voor een volgend frustrerend werkje, maar zo hou je op z’n minst een overzicht. Leeg je mailbox!

Begin aan een DIY-projectje.

DIY’s zijn perfect om je gedachten even helemaal te verzetten. Je bent er ook een hele tijd zoet mee, dus je vervelen zal je alleszins niet doen. Inspiratie nodig? Wij maakten een lijstje van allerlei DIY-activiteiten die nu de ronde doen op TikTok!

Zoek kerstcadeautjes online.

Binnen een maand is het Kerstmis en dus ook dringend tijd om op cadeautjesjacht te gaan! Schuim de leukste (lokale) webshops af naar fijne geschenkjes. Een voorbereid man/vrouw/x is er twee waard! Inspiratie nodig? Wij zijn op Flair.be begonnen met onze kerstlijstjes die je ongetwijfeld kunnen inspireren!

Stel een wishlist op.

Niet alleen voor je geliefden staat Kerstmis voor de deur. Ook jij zal sowieso verwend worden met cadeautjes. Begin dus maar aan het opstellen van jouw wishlist!

Zet je kerstboom op.

Terwijl het nochtans goed voor je is om je kerstboom vroeg op te zetten, heeft ongetwjifeld nog niet iedereen dit gedaan. Dringend werk van maken dus! Hier vind je trouwens nog meer activiteiten waarmee je in de kerststemming komt.

Maak playlists.

Hoe vaak struggle je niet met het vinden van een leuk liedje of toffe playlist? Maak er eens werk van en stel voor verschillende gelegenheden een playlist samen. Voor Kerstmis, voor tijdens het werken, voor in de auto... You can thank us later!

Maak een to do-lijst.

Zie je door het bos de bomen niet meer door alles wat je moet doen? Maak een uitgebreide to do-lijst en ga er meteen mee aan de slag. Vink alles één voor één af als je je taakjes hebt volbracht.

Deep clean je keuken en badkamer.

Je kuist je keuken en badkamer sowieso regelmatig, maar soms is het ook nodig om beide ruimtes en grondig onder handen te nemen. Is je oven vuil? Daarvoor hebben wij de perfecte tip!

Orden je badkamerkast.

Wie into beauty is, heeft vast een badkamerkast die uitpuilt. Dringend tijd om die eens uit te kuisen en te ordenen dus. Gooi producten die niet meer goed zijn weg en rangschik de rest volgens haar, body, face... Zo krijg je een handig overzicht.

Leer een nieuwe taal.

Heb je altijd al Spaans willen leren? Of wil je je Frans bijschaven? Of wil je eens gek doen en Russisch leren? Nu is het moment! Voor je het weet, spreek je vloeiend een nieuwe taal.

Probeer make-uplooks, nail-art en kapsels uit.

Wil je je skills op vlak van hair, make-up en nagels bijschaven? Bekijk dan tutorials, zoals deze voor een romantisch roze make-uplook met glitters voor de feestdagen.

Lees een boek.

Geen tijd om een boek te lezen? Think again! Als je het urenlange scrollen op je smartphone inwisselt voor een goed boek, zal je ‘m gegarandeerd in één ruk uit hebben. Voor wie nog een nieuw boek moet aanschaffen, hebben wij alvast bakken inspiratie.

Maak een bucketlist.

Is er nog zoveel dat je wil doen in je leven, maar geen idee waar te beginnen? Dan is een bucketlist je redder in nood. Zo krijg je een mooi overzicht van je doelen en kan je ermee aan de slag gaan.

Maak een budgetschema.

Is jouw goed voornemen om meer te sparen? Dan kan het helpen om een budgetschema op te stellen. Lijst je inkomsten op en je uitgaves en krijg een idee van wat kan en wat niet. Zeker nu alles in het leven duurder wordt, is het geen overbodige luxe om je geldzaken op een rijtje te zetten. Kan je op bepaalde dingen besparen, doe dat dan ook.

Sla aan het bakken.

Wie lust er nu niet een versgebakken cake of koekjes uit de oven? En je hoeft daarvoor niet te rekenen op je getalenteerde vrienden. Dankzij onze Zon(dig)dag-receptjes kan iedereen een baktalent worden!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '