Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Vlada Karpovich via Pexels

Want soms is een warme choco gewoon niet genoeg.

9 gezellige activiteiten die je dit regenweer meteen doen vergeten

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Hoopte je op een zonnig weekend? Je bent vast niet de enige. Gelukkig doen deze 9 gezellige activiteiten jou dit regenweer meteen vergeten. You’re welcome! 

#TreatYoSelf met een massage of bezoekje aan de sauna

Regen, wind, koude zijn niet alleen nefast voor je humeur, ook je lichaam stribbelt tegen. Resultaat: verkrampte spieren, een lopende neus... Kwaaltjes waar een mens niet vrolijk van wordt. Wedden dat een (duo)massage met je lief of bestie of een saunabezoekje je instant doet ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk?

regen

Boek een reis (of nog beter: een last-minute)

Niets zo zalig als kunnen uitkijken naar een welverdiende reis. Snak jij tijdens het najaar ook zo naar een strandvakantie in Mexico of een roadtrip doorheen Australië? Stippel nu al een vakantie uit voor de eerste maanden van het volgende jaar.

Door in het laagseizoen te reizen, bespaar je heel wat geld én in januari, februari en maart in warmere oorden vertoeven, behoedt je dan weer voor die befaamde winterdip. Win-win!

Kan je zo lang niet wachten? Rep je naar het dichtstbijzijnde reisbureau en boek een last-minute naar een plek waar het momenteel minstens 28 graden is, YOLO!

regen

Sluit jezelf op in de keuken

Geen bal op de tv? Sla aan het mealpreppen zodat je voor de rest van de week niet meer hoeft te koken, perfectioneer jouw favoriete chocolademelkrecept of maak een van de decadente desserts uit onze wekelijkse rubriek Zon(dig)dag om je collega’s mee te verrassen.

regen

Trek je terug in een slow cabin

Smartphone uit, chillmodus aan. In een slow cabin word je wakker met zicht op een weide of bos, zie je de dauw nog schitteren op het gras en kan je ‘s nachts de sterren tellen. Ga op wandel – met paraplu uiteraard – of blijf lekker binnen (hallo, warme choco!). Redactrice Lisa is alvast fan van het concept. In het artikel ‘UITGETEST: terug naar de natuur in een Slow Cabin‘ vertelt ze over haar ervaring.

regen

Verleg je creatieve grenzen met een workshop

Bloemschikken, pottenbakken, borduren... Het ziet er allemaal leuk en makkelijk uit op Instagram, maar is het ook iets voor jou? Ontdek het zelf tijdens een workshop. Het leuke aan zulke activiteiten is dat ze meestal eenmalig zijn of maar enkele weken duren. Is het niets voor jou, ben je er dus geen uren tijd of duizenden euro’s aan kwijt.

regen

Plan een museumbezoek

Fan van fotografie, schilderkunst of mode? Geen betere plek om je geest te prikkelen dan een museum. Beperk je niet tot België. Ook onze buurlanden tellen talloze musea met prachtige vaste collecties en tijdelijke exposities. Kers op de taart? Het bezoek aan de museumshop achteraf.

regen

Verlies jezelf in een boek

Een dampende mok thee, een heerlijke geurende kaars, wollen sokken aan je voeten en een roman op je schoot die voor enkele uurtjes alles en iedereen om je heen doet vergeten. Wij weten niet hoe jullie erover denken, but it sure sounds like heaven to us. Lezen kan in de zetel of in bed, maar net zo goed in bad.

Geen boekenwurm, maar wel een magazineliefhebber? Neem een abonnement op Flair en krijg er een fles champagne – of zelfs drie! – gratis bovenop.

regen

Waag je aan een binnenactiviteit die je nog nooit eerder deed

Test je armspieren tijdens een uurtje muurklimmen, ga de strijd met je vriendinnen of lief aan in een fictieve, maar tegelijkertijd hyperrealistische wereld tijdens een spelletje virtual reality of haal de Sherlock Holmes in jezelf naar boven in een escape room.

regen

Weersta vooral niet aan de lokroep van je favo streamingplatform (én je favo fooddeliveryservice)

Gewoon binnen blijven en in de zetel kruipen om er voor de rest van de avond niet meer uit te komen – tenzij om de deur te openen voor de koerier die jouw pizza/poké bowl/hamburger komt leveren – is met dit regenweer helemaal geoorloofd. Nu rest er alleen nog de vraag: kijk je voor de 167ste keer naar ‘Friends’ of begin je aan het nieuwe seizoen van ‘The Crown’?

regen

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '