Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Van je omringen met talloze puppy's tot je beste acteertalent bovenhalen!

6 eenvoudige manieren om extra geld te verdienen in je vrije tijd

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De feestdagen zijn in aantocht en dat betekent dat je banksaldo hoogstwaarschijnlijk even een dieptepunt zal bereiken. Met legen handen toekomen op die talloze familiefeestjes is nu eenmaal geen optie… Hoog tijd om jouw vermogen een flinke boost te geven. Hoe je dat kan doen? Door simpelweg beroep te doen op jouw passies én tante Flair uiteraard. Wij zochten de 6 eenvoudigste manieren om extra geld te verdienen.

Who let the dogs out?

Het beste gezelschap heeft vaak vier poten en een fluffy donsje. Of dat denken wij in ieder geval toch. Honden- en kattenliefhebbers kunnen dan ook eenvoudig geld verdienen door de viervoeter van mensen uit te laten die daar zelf geen tijd voor hebben of ze gezelschap te houden doorheen de werkdag. Voor één wandelingetje of bezoekje met Melvin of Ellis kan je al snel zo’n 10 à 15 euro vragen. Bonus: je bepaalt volledig zelf jouw schema. Heb je deze week geen date op de planning? Dan kan je gerust op vrijdagavond nog een extra honden- of kattendate inplannen. Die golden retriever of ragdoll zal je dan misschien wel niet kussen, maar je tegenspreken tijdens jouw rondje klagen en zagen, doen ze heus niet.

De stekker erin en klaar

Tegenwoordig zoeft iedereen door de stad. Jawel, na deelauto’s en –fietsen is de elektrische step de coolste manier om jezelf te verplaatsen. Uiteraard moeten die steps na een lange dag intensief gebruikt te zijn geweest ook opnieuw opgeladen worden. En daar rinkelt de kassa voor jou! Jij kan namelijk een zogenaamde ‘charger’ worden. De bedoeling is daarbij dat je enkele steps thuis gaat opladen en de volgende dag (voor 7u) weer netjes op straat zet. Bij Bird krijg je daar bijvoorbeeld al snel zo’n 5 tot 20 euro vergoeding voor, afhankelijk van het batterijniveau en de afstand die je hebt moeten afleggen om de steps op te pikken.

Wie biedt meer?

Staat jouw zolder vol spullen die je maar niet gebruikt? Haal ze dan snel vanonder het stof, want jouw miskoop kan wel eens andermans schat zijn. Dankzij websites als eBay of de Facebookfunctie Marketplace kon jij nog nooit zo makkelijk geld verdienen vanuit je luie zetel. Tip: neem kwalitatieve detailbeelden van je spullen en voorzie voldoende informatie zoals de afmetingen en de staat van het item. Denk bovendien ook goed na over de vraagprijs. Uiteraard wil je zoveel mogelijk aan die vintage handtas van je oma verdienen, maar een te hoge vraagprijs schrikt geïnteresseerden af. Stel je virtuele vitrine dus slim samen.

Geboren gastvrouw

Platformen als Airbnb zijn volop aan het boomen en van dat succes kan jij best een graantje meepikken. Beschik jij over een extra logeerkamer? En dat op een hippe locatie? Overweeg dan zeker eens om je kamer te verhuren aan reizigers van over de hele wereld. Voor een nachtje in jouw knusse logeerkamer in Antwerpen kan je al snel zo’n 70 euro vragen. Meestal eist Airbnb per reservering wel een deeltje van jouw inkomsten op, maar daarvoor krijg je wel een verhuurdersgarantie in de plaats. Ga je zelf een weekje onder de Italiaanse zon liggen? Dan kan je zelfs je hele appartement verhuren.

Undercover shopper

‘Klant is koning’ klinkt het wel eens en om dat spreekwoord ook effectief waar te kunnen maken, zetten heel wat bedrijven geheime shoppers in. Beschouw jij jezelf als een perfecte detective? Dan kan jij je perfect inschrijven bij een onderzoeksbureau. Als mystery shopper krijg je namelijk regelmatig een mailtje met opdrachten waarvoor je in aanmerking komt: van een doosje pralines kopen bij een chocolatier tot een treinritje maken op een hogesnelheidstrein. Jij kiest zelf welke opdracht je graag wil uitvoeren en of je er tijd voor hebt. Shoppen en er nog voor betaald worden ook? It’s a match made in heaven.

Ready, set, action!

Altijd al met je knappe kop op een televisiescherm willen schitteren? Dan kan dat perfect als figurant. Uiteraard hoef je voor een acte de présence in een populaire serie als ‘Familie’ of ‘Thuis’ geen beloning te verwachten, maar voor andere producties kan dat vaak wel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rolletje in een reclamefilmpje over chocolade? Met wat geluk kan je daar al snel zo’n 60 euro voor krijgen. Op websites als figuratie.be ontdek je snel verschillende oproepen waarmee jij jouw acteercarrière én je banksaldo een duwtje in de goede richting kan geven. PS momenteel kan je zelfs een (glans)rol vervullen in het tweede seizoen van ‘Déja Vu.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '