Home Lifestyle Deze handige app stoot Pinterest van de troon als meest gedownloade lifestyle-app

Deze handige app stoot Pinterest van de troon als meest gedownloade lifestyle-app

De applicatie vertaalt de (video)chats die jij naar je buitenlandse vrienden stuurt.

© Ablo

Instagram, WhatsApp, Spotify en sinds kort ook TikTok, het zijn maar enkele van de vele apps die we standaard op onze smartphone downloaden. En hoewel de top 10 van meest gedownloade apps helemaal wordt ingepalmd door die populaire applicaties, ligt er een nieuwe Belgische (!) app op de loer die intussen zelfs Pinterest van de troon stootte in de Google Play Store. Enter: Ablo.

De app werd 1,5 jaar geleden gelanceerd en werd sindsdien al meer dan 10 miljoen keer gedownload. Ablo stootte in België zo maar eventjes Pinterest van de troon als nummer één van de meest gedownloade apps in de Google Play Store in de categorie Lifestyle en is vooral onder Generatie Z enorm populair. Meer zelfs: de App van de Gentse appbouwer Massive Media werd vorig jaar bekroond als ‘App of the year‘.

Geen taalbarrière

En hoewel de applicatie van Belgische makelij is, wordt hij vooral in het buitenland gebruikt. De meeste gebruikers wonen in Brazilië, Colombia, Mexico, Italië, Frankrijk, Turkije, Indonesië en Rusland. Waarom Ablo zo immens populair is? Het wil diversiteit en inclusiviteit promoten, net zoals ook veel van onze rolmodellen (denk: Beyoncé, Billie Ellish en Sam Smith) dat doen. Hoe? Ablo werkt samen met een wereldwijd netwerk van jonge content creators. Zij proberen met hun content nog meer inclusiviteit te creëren en een etalage te zijn van wereldwijde diversiteit. Dankzij de app kan je in contact komen met andere zielsverwanten van over de hele wereld, zonder dat je op een taalbarrière stoot, want de app vertaalt de berichten of video’s die jij verstuurt in de taal van de ontvanger.

En dat was ook het uiteindelijke doel van de appbouwers: een open wereld creëren waarin iedereen met elkaar kan communiceren. Je kan met behulp van de app als het ware thuis op reis gaan en nieuwe (vakantie)vrienden leren kennen. Willen jullie live videobellen? Dan verschijnen er zelfs ondertitels op je scherm. De app krijgt van zijn gebruikers een 4,4 op 5 in de App Store en dat betekent dat ie een betere score krijgt dan Snapchat en zelfs Messenger.

Je kan Ablo gratis downloaden voor iOS en Android.

Lees ook: