Home Lifestyle Dankzij deze nieuwe Apple-feature kan je binnenkort selfies nemen die social distancing...

Dankzij deze nieuwe Apple-feature kan je binnenkort selfies nemen die social distancing respecteren

© Unsplash

Onze bubbel wordt steeds groter en we kunnen eindelijk weer een terrasje doen, maar social distancing respecteren blijft voorlopig wel nog de norm. Dat betekent dat je die groepsfoto’s met je vrienden nog even zal moeten uitstellen, maar niet als het van Apple afhangt. Zij komen nu met een nieuwe feature op de proppen die je helpt om social distancing tijdens het fotograferen te respecteren.

Geloof het of niet, maar Apple vroeg in 2018 al een patent aan op een tool die het mogelijk maakt om vanop afstand een groepsfoto te maken met vrienden. Dat het er sterk op lijkt dat het bedrijf helderziend is, laten we even geheel terzijde, want die aanvraag werd nu goedgekeurd. Je zal de nieuwe feature binnenkort kunnen gebruiken om vanop afstand een toffe groepsfoto met je vrienden te kunnen maken. Bye bye, Photoshop!

Selfie 2.0

Apple noemt het zelf de selfie 2.0 en heeft beloofd om de functie zo snel mogelijk te lanceren. Hoe de tool precies zal werken? Je kan een uitnodiging sturen naar je vrienden, zodat zij vanop afstand virtueel voor de camera verschijnen. Daarna kan je een selfie nemen en worden al die foto’s samengevoegd tot één momentopname. Krijg je je oma of opa niet voor de camera? Dan zou je ook opgeslagen foto’s of video’s kunnen gebruiken om aan het beeld toe te voegen. Je kan daarna volledig zelf beslissen wie waar staat op de groepsfoto of de tool gewoon z’n werk laten doen en ‘m zelf op zoek laten gaan naar de beste compositie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Of de nieuwe Apple-functie bij de eerstvolgende update al geïnstalleerd zal worden, is nog niet geweten.

Lees ook: