Home Lifestyle MUST DOWNLOAD: je kan de mindfulness-app Synctuition nu gratis downloaden

MUST DOWNLOAD: je kan de mindfulness-app Synctuition nu gratis downloaden

De app biedt een innovatieve, unieke én effectieve relaxatietherapie aan!

© Synctuition

Een op de zes Belgen worstelt tijdens de coronacrisis met zijn/haar mentale gezondheid. Shockerende cijfers, en al zeker als je weet dat dat percentage bij jongeren nog veel hoger ligt. Maar liefst een op de drie adolescenten kampt nu met psychische problemen. Daarom besloot het brein achter de relaxatie-app Synctuition om de applicatie gratis aan te bieden.

De voorbije weken – of zeg maar maanden – zochten we onze toevlucht in allerlei hobby’s, sporten en apps om toch nog een beetje prikkels op te vangen, actief bezig te blijven en ons mentaal welzijn stabiel te houden. Dat is wat ook de makers van meditatie-app Synctuition ondervonden, want de applicatie werd tijdens de coronacrisis plots een pak meer gedownload. Er was én is nog steeds enorm veel nood aan psychische ondersteuning en aangezien die nog niet voor iedereen op de normale manier (lees: face to face) toegankelijk is, grijpen we veel sneller naar apps die ons kunnen helpen.

3D-audio

Het Wereld Economisch Forum noemt de coronacrisis dan ook het ‘grootste psychologische experiment ooit’ en dat is natuurlijk niet voor niets. We werden zwaar op de proef gesteld, want we maakten ons niet alleen zorgen over onze gezondheid en die van familie, maar ook over de financiële kant van de zaak, onze studies en grote levensgebeurtenissen die we noodgedwongen moesten uitstellen. Een app als Synctuition komt volgens Google en een aantal experts dan ook als geroepen. Meer zelfs, Synctuition is momenteel een van de tien snelst groeiende Europese start-ups en wordt ondertussen al door 4 miljoen (!) mensen gebruikt. Hij staat in de Verenigde Staten dan ook niet voor niets in de top 3 van de meest gedownloade mindfulness-apps.

© Synctuition

Klein probleempje: het is een betalende app, maar daar komt nu verandering in. De start-up biedt de applicatie de komende twee maanden namelijk gratis aan in België en 13 andere landen. Waarom je ‘m zeker een kans moet geven? De app biedt een innovatieve, unieke én effectieve relaxatietherapie aan: 3D-audio. Dat betekent dat elk oor een ander geluid te horen krijgt, waardoor de hersenen zich een derde geluid inbeelden om het verschil te compenseren. Een unieke ervaring die je gewoon móét geprobeerd hebben.

Ja kan Synctuition nu gratis downloaden voor Android en iOS.

Lees ook: