Home Lifestyle 5 superhandige trucjes op je iPhone die je waarschijnlijk nog niet kende

5 superhandige trucjes op je iPhone die je waarschijnlijk nog niet kende

De iPhone bestaat vandaag exact 12 jaar. Hoog tijd om hem nóg beter te leren kennen!

iPhone
© ROn McClanny via Unsplash

Wie een iPhone heeft, leert hem in dit artikel nog heel wat beter kennen. Wij vielen achterover toen we onderstaande handigheidjes vernamen. Gelukkige twaalfde verjaardag, dierbare iPhone!

1. Je kan je spatiebalk gebruiken als trackpad

We voelen ons een béétje dom dat we dit nog niet wisten – en nog dommer als blijkt dat jullie hier wel al van op de hoogte waren – maar blijkbaar kan je de spatiebalk van je iPhone gebruiken als een soort trackpad. Je hoeft je dus niet langer met je duim een weg te banen door je tekst. Superhandig! Ons leven wordt weer een tikkeltje makkelijker nu we dit weten.

2. Schud met je iPhone om je laatste invoer te resetten

Ben je een ellenlange sms aan het typen en heb je per ongeluk enkele zinnen verwijderd of verkeerdelijk aangepast? Schud dan met je iPhone. Als je dan op ‘Herstel’ klikt, wordt je laatste stap ongedaan gemaakt. Handig!

3. Componeer je eigen trilpatronen

Om je eigen trilpatroon te maken druk je op de volgende toetsen:

  • Instellingen
  • Horen en voelen
  • Beltoon
  • Trillen
  • Maak nieuwe trilling

Met je vinger kan je nu op je scherm een ritme maken. Als je klaar bent, druk je in de rechteronderhoek op ‘stop’ en dan rechts bovenaan op ‘bewaar’. Dan kan je je zelfgemaakte trilsignaal een naam geven en instellen als ringtone.

4. Je kan makkelijk je locatie (tijdelijk) delen met vrienden

In berichten kan je op de naam van de persoon drukken en vervolgens op ‘info’. Daar kan je aanduiden of je je huidige locatie één keer wil delen of je locatie wil blijven delen tot een aangegeven tijdstip.

5. Je kan je eigen scherm ‘filmen’

Om een schermopname vlot te laten verlopen moet je eerst de schermopnamefunctie toevoegen aan je bedieningspaneel. Dat doe je door op de volgende knoppen te drukken:

  • Instellingen
  • Bedieningspaneel
  • Pas regelaars aan

Dan kan je op het groene plusje voor ‘schermopname’ klikken. Zo zit de functie in je bedieningspaneel. Als je dan je bedieningspaneel opent (door naar boven of naar beneden te swipen, afhankelijk van je iPhone-model) kan je op het logo van de schermopname klikken. Na drie seconden begint de opname te lopen. Om te stoppen tik je nog eens op de recorderknop in het bedieningspaneel. Je vindt de opname terug bij je video’s.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.