Home Lifestyle Body Zo zet je elke dag 2.000 extra stappen zonder moeite te doen

Zo zet je elke dag 2.000 extra stappen zonder moeite te doen

5 simpele trucjes om je op weg te helpen.

10.000 stappen zetten
© Pexels

We zouden elke dag minimaal 10.000 stappen (dat is zo’n 7 à 8 kilometer) per dag moeten zetten. Als je een zittende job hebt, is dat geen makkie. Toch moeten we van onze luie kont komen en genoeg bewegen, zéker als je daarnaast niet gaat sporten. Deze trucjes om (ongemerkt) meer te stappen zijn een godsgeschenk!

Tip: schaf een stappenteller aan of download een app om je stappen bij te houden. Bij die laatste moet je je smartphone natuurlijk wel altijd in je zak hebben zitten. Werk je van thuis uit, zit je een hele dag op je stoel en staat er amper nog beweging op de agenda? Met deze simpele trucjes haal jij zonder het te weten straks wél die 10.000 stappen per dag.

1. Bel én beweeg.

Krijg je een telefoontje? Sta dan op en beantwoord het al wandelend. Een gesprek met je beste vriend(in) over haar nieuwe crush levert je al gauw duizend extra stappen op.

2. Neem de XL-route.

Moet je naar de supermarkt? Ga dan niet naar de dichtstbijzijnde, maar loop een eindje verder naar de volgende supermarkt. Moet je met de auto gaan? Parkeer je op de parking dan niet vlak voor de deur, maar helemaal aan de andere kant van de ingang. Of stap een halte vroeger van de bus. You see? Opties genoeg om net die paar extra stappen te zetten.

3. IJsbeer tussendoor.

Wachten op de trein of op je wandelbuddy? Ga dan niet meteen zitten, maar ijsbeer een beetje. Misschien irritant voor andere mensen, maar super efficiënt voor je stappenteller.

4. Neem de trap.

Kies voor de trap en laat de lift of de roltrap links liggen. Ja, ook al moet je naar de zesde verdieping. Maak er een sport van voor jezelf. Hoe meer je het doet, hoe minder je zal puffen op den duur.

5. Lunch op locatie.

Het is makkelijk om je boterhammen mee te nemen naar het werk. Maar zelfs nu de kantine wellicht gesloten is, is het misschien wel de ideale gelegenheid om een lekkere lunch uit te halen bij een leuk plekje in de buurt. Maak van je lunchpauze zo ook een wandeling. Een kwartiertje stevig stappen maakt je hoofd leeg en staat goed op je stappenteller.

Lees ook: