Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tobi via pexels

Doe jij deze maand ook mee aan De Roze Mars?

Zo zet je elke dag 2000 extra stappen zonder moeite te doen

De redactie

Pink Ribbon daagt je met De Roze Mars uit om deze maand (oktober = internationale borstkankermaand) elke dag minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. Deze trucjes om (ongemerkt) meer te wandelen helpen je mee te stappen in de strijd tegen borstkanker.

Tip: schaf een stappenteller aan of download een app om je stappen bij te houden. Bij die laatste moet je je smartphone natuurlijk wel altijd in je zak hebben zitten. Werk je van thuis uit, zit je een hele dag op je stoel en staat er amper nog beweging op de agenda? Met deze simpele trucjes haal jij zonder het te weten straks wél die 10.000 stappen per dag.

Bel én beweeg.

Krijg je een telefoontje? Sta dan op en beantwoord het al wandelend. Een gesprek met je beste vriend(in) over haar nieuwe crush levert je al gauw duizend extra stappen op.

Neem de XL-route.

Moet je naar de supermarkt? Ga dan niet naar de dichtstbijzijnde, maar loop een eindje verder naar de volgende supermarkt. Moet je met de auto gaan? Parkeer je op de parking dan niet vlak voor de deur, maar helemaal aan de andere kant van de ingang. Of stap een halte vroeger van de bus. You see? Opties genoeg om net die paar extra stappen te zetten.

IJsbeer tussendoor.

Wachten op de trein of op je wandelbuddy? Ga dan niet meteen zitten, maar ijsbeer een beetje. Misschien irritant voor andere mensen, maar super efficiënt voor je stappenteller.

Neem de trap.

Kies voor de trap en laat de lift of de roltrap links liggen. Ja, ook al moet je naar de zesde verdieping. Maak er een sport van voor jezelf. Hoe meer je het doet, hoe minder je zal puffen op den duur.

Lunch op locatie.

Het is makkelijk om je boterhammen mee te nemen naar het werk, maar ben je ze toch vergeten? Bestel dan geen lunch in de kantine, maar een lekkere bowl of broodje iets verderop. Maak van je lunchpauze zo ook een wandeling. Een kwartiertje stevig stappen maakt je hoofd leeg én staat goed op je stappenteller.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '