Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pink Ribbon

Je kan je vanaf nu bij haar team aansluiten of je eigen team inschrijven.

Kat Kerkhofs daagt je tijdens De Roze Mars in oktober uit om dagelijks 10.000 stappen te zetten

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Afgelopen lente spoorde Ella Leyers je nog aan om tijdens de maand mei elke dag 10.000 stappen te zetten, volgende maand is het aan Kat Kerkhofs om hetzelfde te doen. Zij wordt de nieuwe ambassadrice van de Roze Mars van Pink Ribbon.


Op 1 oktober gaat er een nieuwe editie van De Roze Mars van start. En het is dit keer aan Kat Kerkhofs om zoveel mogelijk mensen uit te dagen om volgende maand, tijdens de internationale borstkankermaand, elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. Ze neemt de fakkel over van Ella Leyers, die eerder dit jaar maar liefst 31.622 deelnemers bijeensprokkelde. Samen wandelden zij toen in totaal 135 (!) keer de wereld rond. Dat om aan hun gezondheid te werken – lees: een derde van de kankers zou voorkomen kunnen worden door een gezonde levensstijl – én om de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug te geven.

Team Kat


Aan Kat om nu minstens evenveel reclame en lawaai te maken voor deze vierde editie. ‘Als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie, waaronder voldoende beweging, best een belangrijk onderdeel is, sta je toch even stil. Wandelen is een laagdrempelige manier om je fysiek en mentaal sterker te voelen. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren’, aldus Kat in een persbericht. ‘Ik daag iedereen uit om samen met mij in oktober dagelijks 10.000 stappen te zetten.’

Onder het motto ‘Red borsten met jullie benen‘ roepen Kat en Pink Ribbon op om in groep te wandelen. Je kan uiteraard nog altijd alleen deelnemen, maar je ook als team inschrijven óf je bij het team van Kat aansluiten. Het is vanaf deze editie trouwens ook mogelijk om je te laten sponsoren.

Je registreren doe je op www.derozemars.be. Daar kan je het aantal gewandelde kilometers alsook het aantal deelnemers volgen én is het mogelijk om een donatie te doen. Nog nieuw en extra leuk: je zal op het platform als stapper badges ontvangen bij het behalen van het volgende doel. Met wie stap jij vanaf 1 oktober elke dag minstens 10.000 stappen?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '