Home Lifestyle Film KIJKTIP: op Open Culture heb je keuze uit meer dan 1000 gratis...

KIJKTIP: op Open Culture heb je keuze uit meer dan 1000 gratis films

Het is eens iets anders dan Netflix.

kijktip
© jeshoots via unsplash

Wil je wel eens iets anders opzetten dan Netflix of een van je vele dvd’s? Op Open Culture staan meer dan 1000 films die je volledig gratis kan bekijken.

In deze coronatijden slinkt het aanbod in ‘mijn lijst’ op Netflix razendsnel en heb je waarschijnlijk alle cd’tjes van je dvd-boxen van ‘Friends’ en ‘Gilmore Girls’ opnieuw bekeken. Zin om toch nog gezellig in de zetel te kruipen onder een dekentje met een zak chips voor een tv-avondje? Kies dan eens een van de films die je terugvindt op Open Culture. Deze site verzamelde meer dan 1000 films en die zijn een voor een helemaal gratis te bekijken.

Golden oldies

Je vindt er verschillende categorieën terug: van komedies over thrillers tot zelfs westerns, zwart-witfilms en stomme films. In tegenstelling tot Netflix dat heel recente titels aanbiedt, waren we nog niet geboren toen de meeste van deze pareltjes gemaakt werden. Zo staan er niet alleen films op die dateren uit de jaren negentig of tachtig, maar ook klassiekers uit de jaren zeventig, zestig, vijftig en zelfs dertig.

Open Culture stapt ook een beetje weg van de commerciële, superpopulaire films en schotelt je eerder zeldzame of meer speciale titels voor. Denk maar aan meesterwerken van de hand van Lars von Trier, Alfred Hitchcock, Tim Burton, Stanley Kubrick en nog veel meer. Het ideale moment om die gaten in je filmcultuur wat te dichten. Veel kijkplezier!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.