Home Lifestyle Film Wachteenseven, wachteenseven: er is een ‘W817’-film in de maak

Wachteenseven, wachteenseven: er is een ‘W817’-film in de maak

Er is wel een kleine voorwaarde aan de productie van '8eraf!' verbonden: er moeten eerst 50.000 tickets verkocht worden.

© VRT - W817

Onze dag kan al niet meer stuk, want we stonden deze ochtend op met wel héél goed nieuws. De cast van de iconische Ketnet-serie ‘W817’ liet namelijk weten dat er een film van de tienerreeks zit aan te komen. Er is wel nog één klein probleempje: er moeten eerst 50.000 tickets verkocht worden, alvorens de film in de cinema te zien zal zijn.

Van ‘Friends‘ over ‘The Fresh Prince of Bel-Air‘ tot ‘Lizzie McGuire‘: al onze favoriete series lijken terug te komen, en daar zijn wij niet rouwig om. Omdat ook ‘W817‘ niet op dat lijstje mag ontbreken, besloot Eyeworks Film & TV Drama samen met Ketnet en MNM om ook Akke, Birgit, Zoë en co nog een keer te laten terugkeren naar het (grote) scherm. Dat heugelijke nieuws maakte de cast deze ochtend zelf bekend op MNM.

50.000 tickets

© VRT – W817

Meer zelfs: ze lichtten al een tipje van de sluier op en lieten weten dat het scenario volledig af is én de productie van ‘8eraf!’ in principe van start kan gaan. Er is wel één voorwaarde verbonden aan het uitwerken van de film: er moeten tussen 4 maart en 4 april eerst 50.000 filmtickets verkocht worden bij Kinepolis. Als de kaap van 50.000 tickets niet wordt gehaald, worden alle voorverkopen kosteloos teruggestort aan de fans en komt de film er niet, maar wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat dat geen enkel probleem zal zijn. Er worden trouwens niet meer dan 50.000 tickets verkocht. Snel zijn, is dus de boodschap!

‘In 2017 stonden we met W817 voor enkele uitverkochte Sportpaleizen voor de 20ste verjaardag van Ketnet. Duizenden Ketnetters van toen zongen uit volle borst mee met nummers als “Zoë eet pita”. De reacties van de fans van het eerste uur waren overweldigend en de vragen naar een reünie bleven komen’, aldus de cast. ‘We zijn dan ook vol enthousiasme aan de slag gegaan op vraag van onze fans én nu rekenen we op hun hulp om dit waanzinnige project te realiseren.’

Originele cast

De reeks ging in 1999 (!) van start en ging uiteindelijk vier jaar mee, maar wordt nu, 17 jaar later, nog steeds herhaald op Ketnet. Voor wie zich de legendarische cast van ‘W817’ toch niet meer zou herinneren – shame on you! – een kleine recapitulatie: de serie speelt zich af in een studentenhuis waar een aantal jongeren samen wonen en brengt een originele mix van absurde humor mét vaak vrij ernstige en actuele thema’s. En dat zal volgens de cast in de film niet anders zijn.

View this post on Instagram

En jij kan daar bij zijn 🤩 check mnm.be! #W817

A post shared by MNM (@mnmbe) on

Waar ‘8eraf!’ precies over zal gaan? In de film krijgen we te zien hoe de vrienden elkaar na hun studies uit het oog zijn verloren, maar op een dag een geheimzinnige boodschap van de knotsgekke Carlo ontvangen. Hij nodigt al zijn oude kotgenoten uit op zijn huwelijksfeest. Tijdens een weekendje weg ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd weinig veranderd is, maar er ontbreekt iemand: Akke. Wat Carlo precies in zijn schild voert en wat er met Akke gebeurd is, zullen we pas ontdekken als er 50.000 tickets verkocht worden.

Toch nog niet helemaal overtuigd? Het is de originele cast van de reeks die we in de film aan het werk zullen zien. Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) spelen allemaal in ‘8eraf!’. Feestje feesten, dus!

De 50.000 gelukkigen zullen de film tussen 2 en 11 oktober in de cinemazalen van Kinepolis kunnen zien. Tickets kan je hier bestellen.

© VRT – W817

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.