Home Lifestyle Film YAY: script van vervolg op populaire film ‘Costa!’ is klaar

YAY: script van vervolg op populaire film ‘Costa!’ is klaar

Wij weten al naar welke film we vanavond nog een keertje zullen kijken!

Costa! sequel
© FOCUS FEATURES

Er werd eind 2018 al aangekondigd dat er een vervolg komt op de superpopulaire Nederlandse film ‘Costa!’. Het project stond toen nog in de kinderschoenen, maar nu is het script van de sequel helemaal klaar. De scenarioschrijvers zijn de BN’ers Jon Karthaus en Diederik Jekel.

Alles komt terug. Je lachte er vroeger ongetwijfeld mee als je mama of oma het zei, maar je moet de wijze vrouw(en) nu toch gelijk geven. Modetrends van vroeger domineren het straatbeeld en ook de filmindustrie gaat maar al te graag de nostalgische toer op. Denk maar aan de talrijke live-actionremakes van Disney. Je moet het zelfs helemaal niet zo ver zoeken, want zelfs de populaire Ketnet-serie ‘W817’ krijgt een film! Onze noorderburen sprongen uiteraard ook al op deze trein en Filmproducent NL Film kondigde eind 2018 aan dat ze een van hun meest succesvolle films onder handen zullen nemen: ‘Costa!’

Opnames

Het project stond toen nog in de kinderschoenen, maar een dik jaar later is het concreet want het script voor de sequel – negentien jaar na de originele film – is helemaal af. De scenarioschrijvers Jon Karthaus en Diederik Jekel deelden het goede nieuws op hun Instagrampagina met een foto van het verhaal. Ze schreven blijkbaar twee jaar aan het vervolg. ‘Nu op naar de volgende fase’, aldus Jon. Daarmee bedoelt hij de opnames, al zullen die met het coronavirus waarschijnlijk nog even op zich laten wachten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De krullenbos van Kürt Rogiers

‘Costa!’ was in 2001 een gigantisch groot succes, en kreeg later ook een gelijknamige reeks. De hoofdrollen waren weggelegd voor Michiel Huisman (Bart), die momenteel een grote ster is in Hollywood met titels zoals ‘The Age of Adaline’ en ‘The Haunting of Hill House’ op zijn cv, Katja Schuurman, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan én Kürt Rogiers. Die laatste speelt nu Lars in ‘Familie’, maar veroverde begin de jaren 2000 heel wat meisjesharten met zijn blonde krullenbol. Het is nog niet geweten of deze sterren ook in de sequel zullen meespelen.

De romantische komedie ‘Costa!’ ging over het leven van een aantal knappe proppers in Spanje. Zij moesten overdag zoveel mogelijk feestvierders overtuigen om ‘s avonds een bezoekje te brengen aan een van de beste discotheken ‘De Costa’ in Salou. Over wat de tweede film zal gaan en wanneer die precies uitkomt, is nog niks bekend. Wij kunnen al niet wachten!

Lees ook: