Home Lifestyle Film ZIEN: de avontuurlijke trailer van ‘Jungle Cruise’ geeft ons nu al zin...

ZIEN: de avontuurlijke trailer van ‘Jungle Cruise’ geeft ons nu al zin om naar de cinema te hollen

Het homoseksuele personage McGregor deed al heel wat stof opwaaien.

© Disney

Is het Tarzan? Is het Mowgli? Is het Jack Sparrow? Neen, dat is het niet! Het is Dwayne Johnson die je in de officiële trailer van de Disneyfilm ‘Jungle Cruise’ ziet. Disney loste gisteren de allereerste beelden van de avontuurlijke film met The Rock en ‘The Devil Wears Prada’-actrice Emily Blunt in de hoofdrol en die zien er, op z’n zachtst uitgedrukt, bijzonder spectaculair uit.

Als we de trailer mogen geloven, zal de film iets weghebben van ‘Indiana Jones’, ‘Pirates of the Caribbean‘ en ‘Tarzan’. In tegenstelling tot de meeste Disneyfilms die we de laatste tijd in de cinemazalen te zien kregen, is ‘Jungle Cruise’ geen live-actionremake, maar wel een gloednieuwe verhaallijn die geïnspireerd is op een gelijknamige attractie in Disneyland Park.

LGBTQ-gemeenschap

Een beetje bizar, we horen het je al denken, maar de trailer bewijst het tegendeel. De film speelt zich af in de vroege 20ste eeuw en vertelt het verhaal van wetenschapper Lily (Emily Blunt) en haar broer McGregor (Jack Whitehall) die de hulp inschakelen van kapitein Frank (Dwayne Johnson) om de Amazone af te varen. Samen gaan ze op zoek naar de Tree of Life, een boom die helende krachten zou hebben. Dat boottochtje verloopt natuurlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens hun Jungle Cruise wordt het trio aangevallen door een Duitse onderzeeër en moeten ze het opnemen tegen piraten en gevaarlijke roofdieren.

De film deed intussen wel al wat stof opwaaien, want Lily’s broer McGregor valt op mannen en dat schiet bij de LGBTQ-gemeenschap in het verkeerde keelgat. Natuurlijk niet omdat er een homoseksueel personage in de film speelt, wel omdat McGregor hét voorbeeld zou zijn van een ‘stereotiepe’ homo. Wat opvalt, is dat we Jack Whitehall nauwelijks in de trailer te zien krijgen en dat is ook de LGBTQ-gemeenschap niet ontgaan. Er wordt nu gevreesd dat zijn personage op de achtergrond zal blijven.

Of dat ook echt het geval is, zullen we pas op 22 juli te weten komen, want dan verschijnt de film op het grote scherm. Wij reserveren alvast een cosy seat!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.