Home FASHION & BEAUTY Beauty 5 manieren om je lange bob meer volume te geven als je...

5 manieren om je lange bob meer volume te geven als je dun haar hebt

De lob blijft een razend populair kapsel.

De lob, lange bob oftewel haar op schouderlengte is nog steeds razend populair. En terecht, het is een ultraflatterend en veelzijdig kapsel. Maar als je dun haar hebt, kan het soms nogal futloos vallen. Met deze vijf tips creëer je meer volume in je lange bob als je fijne lokken hebt.

1

Ongelijke snit

Wanneer je je lange bob laat bijknippen, kies je best voor een snit die je coupe wat voller doet lijken. Een kapsel dat achteraan een tikje korter is dan vooraan geeft je haar meer body en zorgt voor een vollere look.

2

Kleurenspel

Als je dan toch bij de kapper bent, kan je hem nog een bijkomende optisch trucje laten toepassen: subtiele highlights. Wanneer een balayage strategisch geplaatst wordt kan ze wonderen doen voor het optische volume van je coupe. Net zoals je je gelaat meer vorm kan geven met behulp van contouringtechnieken, kan de kapper dat voor je haar ook doen.

3

Liften die handel

De wortels van je haar liften geeft je kapsel meer volume. Gebruik een droogshampoo op de wortels van je haar en duw je haar een paar keer naar boven op je kruin met je vingertoppen. Breng daarbij nog een texturizing spray aan op de lengtes van je haar en kneedt ze goed. Met zo’n volumineuze coupe kan je wel een dagje voort!

4

Wauw waves

Wanneer je haar echt futlozer dan ooit lijkt, zijn er gelukkig altijd nog de stylingtools. Gebruik een krultang om hier en daar een aantal lokken te krullen. Het zal je verbazen wat een subtiel golvend effect kan doen. Creëer de krul enkel in het midden van de lok voor een naturel effect.

5

Touperen kan je leren

En dan is er natuurlijk nog altijd het goede oude trucje met de toupeerkam. Neem laagje per laagje een lok haar en kam het met een dunne kam omhoog, in de tegengestelde richting van de lok. Doe het zachtjes en beperk je tot lokken die wat extra volume kunnen gebruiken, zo blijft het geheel naturel. Fixeren kan met een milde haarspray of textuurspray.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.