Home FASHION & BEAUTY Beauty Stralend de lente in met deze nieuwe haartrend: de mallen streak

Stralend de lente in met deze nieuwe haartrend: de mallen streak

Deze nieuwe haartrend stoot de balayage van de troon.

© Valerie Elash via Unsplash
© Valerie Elash via Unsplash

Morgen start officieel de lente en dat betekent dat jouw kapsel wel een opfrisbeurt verdient. Tijd om afscheid te nemen van die donkere, winterse lokken en resoluut voor een sunkissed hairdo te kiezen. Een kapsel dat je tijdens deze zonnige maanden overal zal spotten, is ongetwijfeld de mallen streak. Als je de voorbeelden ziet, zal je niet lang aarzelen om meteen een kappersafspraak te plannen.

De balayage heeft z’n beste tijd gehad. Begrijp ons niet verkeerd, we zijn verzot op de inmiddels iconische highlight techniek. Toch kan het geen kwaad om eens iets nieuws te proberen, verandering van spijs doet immers eten. Als je op Instagram of Pinterest mallen streak ingeeft, krijg je het ene na het andere prachtige resultaat te zien. Eén ding staat vast: iedereen die voor dit kapsel gaat, zal het rocken.

View this post on Instagram

? ?

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

Opgelichte stukjes

Bij sommige mensen is een mallen streak puur natuur, anderen moeten er uren voor in de kappersstoel zitten. De benaming komt uit het Engels en staat voor pigmentloze sectie in het haar. Het wil zeggen dat, als het van nature bij je voorkomt, je op die plek in je haardos weinig of geen pigment aanmaakt. Dat verklaart de opvallend lichtere plukjes. Ook in je wenkbrauwen of wimpers kan je minder pigment hebben.

Eens jij de knoop doorhakt en effectief die afspraak boekt, verft je kapper enkele plukken lichter. Daardoor krijg je een duidelijk kleurverschil in vergelijking met de rest van het haar, maar het blijft er steeds natuurlijk uitzien. Hoe heftig je de mallen streak wil, bepaal je helemaal zelf. Je kan er nog zoveel kanten mee op!

Inspiratie

Veel vrouwen neigen met de zomer in aantocht naar een lichtere coupe. Lijkt de trend van de roze of grijze lokken je iets te heftig? Ga dan voor een subtiele versie van de mallen streak. In deze voorbeelden zie je dat de meeste dames opteren om de plukjes vlakbij het gezicht flink op te lichten. Dit staat hen erg flatterend en zal binnenkort uitgroeien tot de zomertrend van 2019.

Of je nu blonde of bruine lokken hebt, de mallen streak past bij elke haarkleur.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.