Home Lifestyle Body ZIEN: deze virale tweet bewijst dat kledingmaten in elke winkel variëren

ZIEN: deze virale tweet bewijst dat kledingmaten in elke winkel variëren

'Ik denk dat veel vrouwen het zat zijn om zich dikker te voelen dan dat ze werkelijk zijn', aldus Chloe.

© Rawpixel via Pexels
© Rawpixel via Pexels

Als iets je irriteert, gooi je het best even op Twitter. Grote kans dat je daar enkele bondgenoten kan vinden die met dezelfde frustratie zitten. Dat deed ook de 18-jarige Chloe die zich druk maakte om haar jeansbroeken. Ze bleek lang niet de enige vrouw die zich frustreerde over die constant wisselende kledingmaten.

De Schotse Chloe Martin vergeleek al haar broeken in maatje 40 met elkaar. Wat haar opviel? Dat de broeken enorm verschillen, ondanks dat het om dezelfde maat gaat. ‘Voor het geval dat je je afvraagt waarom vrouwen zo gefrustreerd raken door kledingmaten’, schreef Chloe bij de foto op Twitter.

Intussen heeft de tweet zo’n 120.000 retweets verzameld. Langs alle kanten krijgt ze reacties van vrouwen met dezelfde ontgoocheling. De Britse Metro sprak met Chloe over haar online statement. ‘Ik denk dat veel vrouwen het zat zijn om zich dikker te voelen dan dat ze werkelijk zijn’, voegt ze nog toe.

Niet universeel

Je hebt het vast weleens in vraag getrokken. Waarom zit die jeans van Zara als gegoten, maar krijg je een Bershka-broek nauwelijks over je heupen? Een maatje 38 staat bij elk kledingmerk anders, er bestaan namelijk geen universele kledingmaten.

Universele maten invoeren blijkt complexer dan je in eerste instantie zou denken. Hoe een kledingstuk valt, hangt immers af van verschillende factoren. Op demografisch vlak verschillen we nogal van elkaar. Een Japanse vrouw heeft een andere lichaamsbouw dan pakweg iemand uit Duitsland. En ook de stof speelt parten. Een stretchstof rekt makkelijker mee in vergelijking met de stroeve stof van jeans.

Gouden raad

In de Twitterdiscussie kwamen ook enkele tips bovendrijven die we je zeker niet willen onthouden.

  1. Als een broek niet past, wijst dat niet meteen op een foute maat. Je kan twee identieke jeans passen waarvan slechts één stuk zit zoals het hoort.
  2. Broeken shop je best in de winkel en niet online.
  3. Probeer je broeken regelmatig van hetzelfde merk te kopen, zo weet je welke maat jou past.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.