Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: zo blijft je haar deze zomer pluisvrij en glanzend

AHA: zo blijft je haar deze zomer pluisvrij en glanzend

Zorgt de hoge luchtvochtigheid voor een pluisboel op je hoofd? Twee pro's geven tips.

Zon, zee, strand en… een beschadigd, pluizig kapsel. Not this time. Volg de tips van de pro’s en beleef een zomer zonder kopzorgen.

Droog en pluizig haar?

Kapper Jochen Vanhoudt: ‘Zorg dat je haar in topconditie is voor je op vakantie vertrekt. Laat de puntjes bijknippen zodat ze niet verder kunnen splitsen. Ga je op reis zonnen en zwemmen, dan speel je beter op safe met verzorgingsproducten van een zonnegamma. Om je puntjes zacht en soepel te houden en ze te beschermen tegen schadelijke invloeden kan je nog een extra olie aanbrengen.’

René Nagels van Nannic: ‘Het klinkt misschien gek, maar water droogt uit. Als je lang in bad ligt, worden je handen rimpelig, omdat het water het vocht in onze huid mee opneemt. Hetzelfde geldt voor je haar. Hoe gezonder je lokken, hoe minder risico dat ze vocht verliezen. Je hebt er dus baat bij om je haar goed te voeden als je vaak in het water gaat. Zeker wanneer er kalk of chloor in dat water zit.’

Gebruik op vakantie een shampoo of haarmasker dat een beschermlaagje rond je haar legt, zo raakt het niet beschadigd door uv-stralen. Zijn je puntjes dan nog steeds droog en pluizig, breng dan regelmatig een paar druppeltjes haarolie aan op de lengtes.

Ontembare, frizzy krullen?

Op strandvakantie zouden jij en je krullen hoogdagen moeten beleven. Jochen: ‘Zout in de lucht is goed voor je natuurlijke krullen en zorgt ervoor dat ze mooi vallen. Dat verklaart ook waarom een sea salt spray onmisbaar is voor de perfecte beach waves.’ Ga je naar een tropische, vochtige bestemming dan ziet het er iets minder rooskleurig uit. ‘Of je nu dun of dik haar hebt, in een vochtige omgeving is de kans groot dat het gaat pluizen. Dat is makkelijk te verhelpen door een paar druppeltjes olie aan te brengen op de lengtes om ze te verzwaren.’

Ga je dus op reis naar een tropische bestemming waar de luchtvochtigheid hoog is, wees dan voorbereid en neem een anti-frizz product mee.

Bezint eer ge zwemt

Een andere factor die kan leiden tot pluizig haar is chloor. Ben je van plan om vandaag een duik te nemen in het zwembad? Dan heeft Jochen nog een paar tips voor je achter de hand.

Musthaves voor op reis

1 / 3
Masker met UV-bescherming
Haarolie
Anti-frizz spray
Masker met UV-bescherming
Masker met UV-bescherming

UV Filter + Aloe Vera Solar Sublime hydrateert het haar na blootstelling aan de zon, doet het opnieuw glanzen en beschermt tevens tegen uv-stralen – € 26,20 – Serie Expert L’Oréal Professionnel.

Haarolie
Haarolie

Repairing Shine Hair Oil op basis van arganolie hydrateert en herstelt je droge lokken – € 3,45 – Hask, verkrijgbaar bij Di.

Anti-frizz spray
Anti-frizz spray

Frizz Dismiss is een antistatische spray op oliebasis die statisch of kroezend haar meteen glad maakt – € 33 – Redken, redken.be.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.