Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: daarom is douchen voor het zwemmen belangrijk voor je haar

AHA: daarom is douchen voor het zwemmen belangrijk voor je haar

Je lokken zullen je deze zomer dankbaar zijn.

Hoewel het erg aanlokkelijk kan zijn om op een warme zomerdag meteen in het zwembad te duiken, is het toch verstandiger om eerst even te douchen. Het is niet alleen hygiënischer, maar komt ook de gezondheid van je haar ten goede. Eerst even onder de douche gaan is immers een simpel trucje om je haar te beschermen tegen chloor in het zwembadwater.

Wanneer restjes chloor, zweet en zout in je haar achterblijven wordt het sneller vet en futloos. Lees: je lokken kleven tegen je kruin, voelen onfris en er valt niets mee aan te vangen. Bovendien is chloor een chemisch, agressief product dat de gezondheid van je haar kan schaden. Wil je toch een duik in het zwembad nemen, dan heeft BV-kapper Jochen Vanhoudt enkele tips achter de hand om te voorkomen dat je coupe eronder lijdt.

Tip 1

‘Ga voor het zwemmen even onder de douche en spoel je haar grondig met schoon water. Je haar is als een spons die water opneemt tot ze gevuld is. Gevolg: er is geen plaats meer over en je haar neemt minder chloorwater op.’

Tip 2

‘Breng voor je gaat zwemmen conditioner aan op je haar en spoel die vooral niet uit. Het klinkt misschien gek, maar de conditioner vormt een beschermlaagje rond je lokken waar chloor niet door kan dringen.’

Tip 3

‘Gebruik een shampoo die je haar beschermt tegen de zon maar die tegelijk ook opgewassen is tegen zand, zweet en chloorresten.’ Neem ook uitgebreid de tijd om hem goed in te masseren zodat alle vuilrestjes worden losgewerkt. Spoel daarna lang en grondig na met lauwwarm water. Wordt je haar heel snel vet, fris je haarwortels tussendoor dan eventueel op met droogshampoo.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.