Home FASHION & BEAUTY Beauty INSPIRATIE: 10 zomerkapsels die je in 10 minuten klaar hebt

INSPIRATIE: 10 zomerkapsels die je in 10 minuten klaar hebt

De mooiste kapsels recht van de catwalk.

Communiefeesten, huwelijken, festivals, … Deze tijd van het jaar zijn er redenen genoeg om te experimenteren met je haar. Laat je inspireren door deze 10 catwalklooks. Helemaal on trend en vooral helemaal niet moeilijk.

1 / 10
Draagbare wetlook
Schuifspeldjes all the way
(Slordig) hoog knotje
Lage vlecht met een twist
Cornrows 2.0
Strikjes in je haar
Knot meets pony
Nonchalante lage staart
Lus-knotjes met bloemenspelden
Strak gedraaid knotje
Draagbare wetlook
Draagbare wetlook

De wetlook is al jaren een hit op de catwalk. Een tikje gewaagd, maar deze nonchalante net-uit-het-zwembad-versie is perfect draagbaar in de zomer. Breng een flinke hoeveelheid haargel (geen haarlak!) aan van je wortels tot je puntjes en borstel alles naar achteren. Eens alles op z’n plaats ligt kan je fixeren met een haarlak die je haar nog wat extra glans geeft. Een paar statement oorbellen erbij en klaar! Waarom wij ervan houden: perfect voor een zomerse poolparty.

Gezien bij Altuzarra.
Schuifspeldjes all the way
Schuifspeldjes all the way

Toegegeven, het heeft ons ook wat tijd gekost om onze liefde voor schuifspeldjes terug te vinden. Maar als je ze combineert met een opvallende make-uplook of trendy outfit, kunnen ze er nog best stoer uitzien. Combineer een paar gewone schuifspeldjes of zet één kant van je haar vast met een grote knijpspeld bezet met sierparels. Waarom wij ervan houden: geeft je outfit een speelse twist.

Gezien bij Cedric Charlier en Badgley Mischka.
(Slordig) hoog knotje
(Slordig) hoog knotje

Het geheim achter deze look is je haar wel propertjes naar achteren kammen, maar je knotje zelf zo slordig mogelijk houden. Maak je knot vast met een haarelastiek of schuifspeldjes en trek hier en daar wat plukjes haar los. Waarom wij ervan houden: we love het contrast tussen netjes en slordig.

Gezien bij Moon Young Hee.
Lage vlecht met een twist
Lage vlecht met een twist

Op de catwalk werden felgekleurde lokken synthetisch haar tussen het natuurlijke haar van de modellen gevlochten. Instant flashback naar de jaren negentig! Mag het iets klassieker? Maak dan met behulp van een schuifspeldje een sjaaltje vast aan je kruin en vlecht dat mee tussen je lange vlecht. Waarom wij ervan houden: ideaal kleuraccent voor op de festivalweide.

Gezien bij Lanyu.
Cornrows 2.0
Cornrows 2.0

De échte cornrows – smalle, erg strak ingevlochten vlechtjes – zijn niet iedereen gegeven. Deze gematigde versie is net iets toegankelijker én je hoeft er je haar niet bijna voor uit te trekken. Je verdeelt je kruin in een zestal delen en maakt van ieder deel een ingevlochten vlecht naar de achterkant van je kruin toe. Hoe strak je de vlechten maakt, kies je zelf. Waarom wij ervan houden: geen hinder door haar in je gezicht en het ziet er nog stoer uit ook.

Gezien bij Prabal Gurung en Siriano.
Strikjes in je haar
Strikjes in je haar

Te braaf voor jou? Niks van. Stel het je voor met een zwierige lange bloemenjurk en rieten handtasje, tijdens een zonovergoten vakantie in de Provence. Leg je haar in een middenscheiding en maak twee vlechten van je kruin tot aan de puntjes. Bovenaan knoop je aan iedere vlecht een lintje vast met een strik. Waarom wij ervan houden: romantischer dan dit kan toch niet?

Gezien bij Galliano.
Knot meets pony
Knot meets pony

Lijkt op het eerste zicht misschien wat té gewaagd, maar met dit kapsel kan je eindeloos variëren. Op de zijkant van je hoofd of achteraan, met een grote of kleine knot, … De bedoeling is dat je een knot maakt, maar de lengtes van je haar er zoveel mogelijk uit laat hangen. Eerder geschikt voor meisjes met lange lokken, dus. Waarom wij ervan houden: dit kapsel met gouden hoop oorringen en een denim outfit = score!

Gezien bij Area.
Nonchalante lage staart
Nonchalante lage staart

Dit is zo’n kapsel waarmee je letterlijk uit bed kan rollen. Je maakt een lage staart in je haar die je vastmaakt met een dun haarelastiekje of een Invisibobble. Vervolgens gebruik je je vingertoppen om je haar op je kruin naar boven te trekken, zodat de staart minder strak komt te zitten. Trek vooraan een paar dunne lokjes los om je gezicht te omkaderen. De perfect match met een naturelle, minimalistische make-uplook. Waarom wij ervan houden: dit kost je 0,00 moeite, erewoord.

Gezien bij Elie Saab.
Lus-knotjes met bloemenspelden
Lus-knotjes met bloemenspelden

Leg je haar in een middenscheiding en verdeel in twee delen. Met elk deel maak je een laag lus-knotje. Dat creëer je door lichtjes te twisten en vervolgens ‘dubbel’ te plooien tot je een lus krijgt. Die maak je vast met een elastiekje en het overige haar laat je uit het elastiekje hangen. Werk af met je favoriete haaraccessoires. Waarom wij ervan houden: speels en toch flatterend.

Gezien bij Chiara Boni.
Strak gedraaid knotje
Strak gedraaid knotje

Borstel je haar strak naar achteren en maak een staart hoog op je kruin. Maak vast met een haarelastiekje. Twist je staart tot je een soort worstje krijgt en draai dat vervolgens rond het haarelastiekje tot je een gedraaid knotje krijgt. Maak het uiteinde met schuifspeldjes vast tegen het haarelastiekje. Waarom wij ervan houden: ideaal voor op de warmste (lees: meest zweterige) zomerdagen.

Gezien bij Jacquemus.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.