https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Beauty INSPIRATIE: deze 8 kapsels zijn perfect voor wie een ovaal gezicht heeft

INSPIRATIE: deze 8 kapsels zijn perfect voor wie een ovaal gezicht heeft

Inspiratie nodig voor je volgende kappersbeurt?

ovaal gezicht
© Getty Images

Ben jij gezegend met een ovaal gezicht? Dan kan je ongeveer elk kapsel hebben. Voor wie toch wat inspiratie kan gebruiken, gingen wij op zoek naar enkele hippe coupes die tegelijkertijd draagbaar zijn én makkelijk in onderhoud. Just the way we like it!

1. Moderne shag

Ovaalvormige en langwerpige gezichtsvormen staan geweldig met laagjes die langs de kaaklijn vallen om het gezicht te verbreden en de aandacht te vestigen op de lippen en de kaaklijn. Laagjes hoeven niet saai te zijn. Ga voor een moderne shag à la Lili Reinhart met laagjes die textuur toevoegen aan je lokken.

2. Wavy lob

De lange bob of lob is ongelooflijk veelzijdig. Je kan gaan voor één lengte of met laagjes spelen voor extra volume. Gebruik wat texturizing spray op je haarpunten voor een frisse, nonchalante look à la Ashley Graham.

3. Strakke bob

De klassieke bob zal nooit uit de mode geraken. Doordat jij gezegend bent met een fijne kaaklijn en kin, kan de bob die als het ware ‘omhelzen’. Bovendien is het een kapsel dat bij elke haartextuur past. Rihanna koos voor één lengte, wat deze bob bijzonder onderhoudsvriendelijk maakt.

4. Uitgegroeide lob

Indien je korter haar wil, maar niet voor een bob of pixie durft te gaan, is de uitgegroeide lob van Alexa Chung hét kapsel voor jou. Deze haarstijl geeft je de vrijheid om je lokken op te steken wanneer je dat wil, maar is niet zwaar genoeg om je haar te doen hangen, zoals dat bij lange lokken weleens het geval kan zijn.

5. Curtain bangs

Curtain bangs are here to stay, en dat vindt January Jones hoegenaamd niet erg. Dit type pony is heel flatterend voor mensen met een ovaal gezicht omdat het voorhoofd bedekt blijft terwijl de pony het gelaat bovenaan verbreedt, wat zorgt voor een mooie balans.

6. Uitgegroeide pixie

Korte kopjes vergen wat moed, maar wie weet is het resultaat wel een schot in de roos en wil je nooit nog lange lokken? Opteer voor een langere pixie met zijdelingse bles à la Jenna Elfman voor een vrouwelijke en toch edgy look.

7. Lange laagjes

Jennifer Aniston heeft net als Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour al jarenlang hetzelfde kapsel. Kan je het haar kwalijk nemen? Niemand doet lange laagjes zoals Jen. Dit kapsel is makkelijk te stylen en de lokken vooraan zorgen voor een mooie ‘omkadering’ van het gelaat.

8. Volle pony

Een volle pony doet wonderen voor een ovaalvormig gezicht, zeker als je een geprononceerd voorhoofd hebt. Hoe dik je ‘m maakt, kies je volledig zelf. Let er wel op dat ie net op of onder je wenkbrauwen valt voor een flatterend effect. Constance Wu toont je hoe het moet.

Lees ook: