Home FASHION & BEAUTY Beauty INSPIRATIE: deze 7 kapsels zijn perfect voor wie een ovaal gezicht heeft

INSPIRATIE: deze 7 kapsels zijn perfect voor wie een ovaal gezicht heeft

Dames met een ovaal gezicht hebben het voor het uitkiezen, maar just in case gingen wij ook voor jullie op zoek naar enkele kapselideetjes.

© Getty

Ben jij gezegend met een ovaal gezicht? Dan kan je ongeveer elk kapsel hebben. Voor wie toch wat inspiratie kan gebruiken, gingen wij op zoek naar enkele coupes die momenteel heel hip zijn. Makkelijk, mooi en héél draagbaar. Net zoals we het graag hebben!

1 / 7
Jessica Alba
Kristen Stewart
Anne Hathaway
Bella Hadid
Emma Watson
Blake Lively
Alexa Chung
Jessica Alba
Jessica Alba

Een ovaal gezicht is meestal redelijk symmetrisch. Jij komt dus als geen ander weg met een middenstreep. Ga net zoals Jessica Alba voor een strakke paardenstaart, maar je kan je lokken ook los dragen of met een mooie wave in.

Kristen Stewart
Kristen Stewart

Als je op zoek bent naar een kort kopje dan is een pixiekapsel een goed idee. De versie van Kristen Stewart is al lichtjes uitgegroeid waardoor je hem makkelijk zijdelings kan stylen. Met een ovale gezichtsvorm kan je ook ultrakort gaan als je wil. Probeer wel om je coupe redelijk simpel te houden.

Anne Hathaway
Anne Hathaway

Anne Hathaway koos voor een klassieke coupe die iedereen goed staat. De subtiele zijscheiding zorgt voor een zacht effect en trekt de aandacht naar je ogen. De losse waves maken het geheel net iets minder klassiek.

Bella Hadid
Bella Hadid

Heb je halflang haar? Dan is een kapsel tot net op of over je schouders een goed idee. Vraag aan je kapper bovendien om je haar zo min mogelijk in laagjes te knippen. Liever geen middenstreep? Kam je haar dan eens in de tegenovergestelde richting voor extra volume. Bonus: je gezicht spreekt meteen ook veel meer.

Emma Watson
Emma Watson

Dames met een froufrou willen een klassiek recht exemplaar liever vermijden. Een dergelijke snit maakt je gezicht namelijk al snel iets breder. Ga daarom voor baby bangs zoals Emma Watson. Wie liever een iets subtielere variant wil, kan gaan voor een iets langer model zoals bijvoorbeeld curtain bangs.

Blake Lively
Blake Lively

Een ovaal gezicht wordt vaak omschreven als de perfect vorm dus die mag je gerust laten zien. Draag daarom je lokken eens strak naar achter net zoals Blake Lively. Je kan hier ook steeds afwisselen tussen een klassieke paardenstaart en een vlecht.

Alexa Chung
Alexa Chung

Lang en nonchalant haar? Yes please! It-girl Alexa Chung bewijst al jaren dat een mooi kapsel heus niet ingewikkeld moet zijn. Met een beetje geluk kan je gewoon opstaan en even met je borstel door je haar gaan. Ben je niet gezegend met nonchalante golven? Dan kan je er heel makkelijk even met een iets grotere krultang doorheen gaan.

Lees ook: